Helt uforståelig, hevder mange om Gauldalens største idrettslag og skjønner lite av det som skjer i Gruva. Laget har tatt 11 poeng på 20 kamper, og har kjempet i bunnen nesten i hele år. Få støtter guttene på heimekampene og det er lite engasjement rundt laget. Mannskapet består for det meste av unge juniorspillere som leder 1. divisjonsserien for Nord- og Sør-Trøndelag og er blant Trøndelags mest lovende spillere. Men de opplever at nivået i 3.divisjon er for høyt ennå. Jan Ketil Berg (48) er trener for juniorlaget og kjenner fotballen i Melhus bedre enn noen annen. Og han er ikke i tvil hva årets nedtur skyldes.

Kommer tilbake

- Vi mangler etablerte spillere som vil trene mer enn en gang i uka. Det er de som har sviktet. Jeg er ikke enig med dem som påstår at juniorene er slitne og at belastningen har vært stor. Det er seniorspillerne som skulle dratt med seg juniorene og sammen utgjort en god mix, mener Jan Ketil Berg. Da Jan Ketil kom tilbake til Melhus høsten 1987, etter åtte år i Strindheim, lå Melhus i 5.divisjon. Han førte laget opp en divisjon det første året. Deretter hentet han tidligere lagkamerat Tore Lindseth til klubben, og sammen holdt på å føre laget opp i 1. divisjon. I 1992 manglet det bare ett fattig mål på å klare det. - Vi har erfaringen og vet hva som kreves for å komme tilbake. Det er opp til fotballavdelinga i Melhus å stake ut ny kurs for framtida. Det er mye talent i klubben, og vi kommer tilbake, lover Jan Ketil, som ikke umiddelbart vil være med på å reise A-laget en gang til. - Jeg har siden høsten -87 vært nesten hver eneste dag i Gruva og føler jeg har gjort mitt, sier han.

Synd for fotballen

Melhus har levert tre juniorspillere til Rosenborg i løpet av denne sesongen, og klubbens egen juniorstall innholder mange flere talenter. Hvis Melhus rykker ned, frykter man at en del av disse forsvinner til andre klubber. - Det er jeg usikker på. Det er opp til Melhus å lage et godt tilbud til guttene. Og 4.divisjon er et godt sted å bygge opp et nytt lag, mener Jan Ketil, som likevel synes det er vemodig hvis klubben rykker ned i høst. - Det er synd for fotballen i Melhus og Gauldalen. Vi har helt sikkert gjort noen feil, og det må vi finne ut av, sier fotballveteranen.

NOE ER GALT I MELHUS: Jan Ketil Berg hevder det ikke er slitne juniorspillerne som er årsaken til at Melhus trolig rykker ned. Derimot skylder veteranen på etablerte seniorer som er lite treningsvillige.