Topp mot bunn, lokaloppgjør og fem tidligere Buvik-spillere i startoppstillingen til Melhus. Det var forutsetningene før lørdagens møte mellom Melhus og Buvik i Gruva.

Hjemmelaget sto med fem strake seire og full pott etter ferien, men storspillet har latt vente på seg i de siste kampene og var også noe Melhus-trener Jan Ketil Berg hadde fokus på før møtet med tabelljumboen lørdag ettermiddag.

- Spiller med håndbrekket på

En god periode midtveis i 1.-omgang var mer enn nok til å sikre en ny Melhus-triumf, men så mye mer enn tre viktige poeng i toppstriden var det heller ikke å glede seg over.

De tidligere Buvik-spillerne Pål Riaunet, Håvard Ler og Kim Roger Laugsand sendte Melhus oppskriftsmessig opp i 3-0 før halvtimen var spilt, før gjestene reduserte med omgangens siste spark på ballen. Riaunets 4-1 scoring midtveis i 2.omgang ble kampens siste og var også den definitive spikeren i Buvik-kista.

- Jeg er selvfølgelig godt fornøyd med at vi vinner igjen og henger med i toppen, men nok en gang så spiller vi med håndbrekket på i store deler av kampen, oppsummerer Melhus-treneren lørdagens tremålsseier.

- Hvorfor blir det sånn?

- Vi har slitt litt med akkurat dette i det siste og er noe vi har hatt fokus på nå i minuttene etter kampslutt. Akkurat hvorfor det blir slik er vanskelig å svare på, men vi har vært veldig tydelig på at vi ikke skal undervurdere noen motstandere og at vi må være topp skjerpet uansett hvem vi møter i denne serien for å vinne kampene. I fjor kunne vi bortimot spasere oss til seier i enkelte kamper, men slik er det ikke i årets 4.-divisjon, poengterer Berg.

Slår av bryteren

Etter 3-0 seieren storspillet over KIL/Hemne i første kamp etter sommerferien i begynnelsen av august, har nå Bergs mannskap i tur og orden slått Kattem, Tydal, Heimdal, Røros og Buvik - og felles for alle de fem kampene er at laget har vunnet uten at prestasjonen har vært spesielt god.

- Begynner spillerne å merke presset nå som det nærmer seg en avgjørelse?

- Det kan være litt av årsaken. Jeg synes tidvis vi spiller bra, men vi sliter ofte med å levere to gode omganger og har en tendens til å "slå av bryteren" lenge før kampen er over. Det er noe vi må fortsette å jobbe med. Vi møter Meldal borte på torsdag og det blir helt sikkert en tøff kamp der vi må være fullt fokusert for å få med oss poeng hjem, sier han.

Fortsatte der han slapp

Håvard Ler debuterte med scoring i forrige helgs 2-0 seier borte mot Røros og fikk sjansen fra start også i lørdagens kamp. Ler svarte med nok en scoring, før han måtte av med en liten skade han fortsatt sliter med i pausen.

- Håvard blir viktig for oss utover høsten. Det vet vi. Det er en god spiller vi har hentet som kan brukes i flere posisjoner. Vi tok ingen sjanser med Håvard og tok han ut i pausen. Vi matcher han forsiktig i gang, sier trener Berg.

Ler selv forlot et synkende Buvik-skip i sommmer og ble nylig klar for et Melhus-lag som fortsatt kjemper om opprykk til neste års 3.-divisjon.

- Dette er moro. Jeg bor på Ler til daglig og har kortere vei til trening her sammenlignet med i Buvika. I tillegg er det veldig mye spennende på gang i Melhus som jeg ønsker å være en del av. Jeg har fortsatt ambisjoner som fotballspiller, bare jeg klarer å få skikk på skadeproblemene, forteller Ler som har slitt med en lyskeskade i lang tid.

Buvik spilte på nivå tre i norsk fotball så seint som i 2012. Nå, fem år senere tyder alt på at laget blir å finne i 5.divisjon neste sesong. Klubbens tredje nedrykk på kort tid.

Hvordan opplever du nedturen i gamleklubben?

- Det er selvfølgelig ikke noe gøy. Det var både spesielt å spille mot dem og litt rart å score mot gamle lagkamerater, sier Ler og understreker samtidig at det gror godt i gamleklubben og at de mange unge talentene kan føre klubben tilbake igjen på lang sikt.

Ølstøren tilbake

Midtbanespillerne Samim Meskimyar og Håkon Lund sonet begge karantene i lørdagens oppgjør, mens Edvard Ølstøren ble sittende på benken hele kampen.

- Edvard er tilbake fra skade, men vi tok ingen sjanser med han i dag og valgte derfor å spare han til viktigere oppgaver utover høsten, avslutter Melhus-treneren.

KIL/Hemne slo Alvdal hele 11-0 hjemme i en annen kamp i avdelingen lørdag og holder fortsatt følge med Melhus på toppen av tabellen, mens de to andre topplagene Ranheim 2 og Heimdal spiller sine kamper mandag denne runden. Melhus møter Ranheim 2 hjemme i Gruva i nest siste serierunde lørdag 14. oktober i det som kan bli en ren seriefinale.

Melhus startet slik (4-3-3): Øyvind Onsøien - Thomas Mathisen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Roy Gunnar Pedersen - Pål Riaunet, Martin Nilsen, Petter Borgen - Martin Kusslid, Håvard Ler, Kim Roger Laugsand.

Martin Kusslid leverte nok en strålende kamp på kanten. Foto: Inge Grytbak
Pål Riaunet har nettopp avgjort kampen med sin 4-1 scoring. Foto: Inge Grytbak