Håvard Ler ble i forrige uke omsider klar for Melhus etter å ha prøvespilt for klubben i vinter og tilbragt vårsesongen i Buvik.

Lørdag debuterte han med scoring og 2-0 seier i sin første kamp for klubben. Ler har lenge slitt med en lyskeskade og måtte nøye seg med èn omgang, men rakk å markere seg allerede i debuten for sin nye klubb.

- Håvard snappet opp en pasning mellom Røros sine stoppere og satte ballen i nærmest åpent mål, forklarer assistenttrener Tore Havdal som ledet laget i Jan Ketil Bergs fravær lørdag.

- God egenskap

Ler ga Melhus ledelsen tidlig i 1.omgang, før Håkon Lund doblet ledelsen før pause. Stillingen halvveis var 2-0, og flere mål fikk vi heller ikke i oppgjøret på Øra Kunstgress lørdag.

- Vi spiller ingen god kamp, men at det ble tøft her oppe skjønte vi på forhånd. Røros borte er en vrien bortekamp. Vi er glade for å reise herfra med full pott, selv om vi er langt unna noe toppnivå. Vi har egentlig ikke spilt bra siden vi slo KIL/Hemne 3-0 hjemme i første kamp etter ferien. Likefullt står vi med fem strake seire og full pott etter sommerferien. Det må da være en veldig god egenskap, understreker Havdal.

Matches forsiktig

Ler er i utgangspunktet hentet som midtstopper til Melhus, men i Geir Holthe og Edvard Ølstørens skadefravær, fikk Ler starte kampen på topp.

- Planen er å matche Håvard forsiktig i gang siden han har slitt med lysken i en lengre periode. Nå fikk han spille èn omgang i dag. Vi hadde tenkt å la han spille i 60 minutter, men følte vi hadde såpass bra kontroll på kampen til pause at vi valgte å ta han av allerede halvveis med tanke på de viktige kampene som kommer utover høsten, forteller Havdal.  - Til neste kamp regner vi også med å ha Edvard Ølstøren tilbake igjen, legger han til.

Forventer storseier

Neste oppgave for Melhus er lokaloppgjør og hjemmekamp mot Buvik, som er i fritt fall i divisjonssystemet og på god vei ned i 5.divisjon. Fredag tapte laget hele 1-9 borte mot Melhus` opprykksrival Heimdal.

- Det er en kamp vi både bør og skal vinne. Vinner vi ikke den har vi ingenting i toppen å gjøre. Jeg skal være forsiktig med hva jeg sier, men det er faktisk så enkelt at i den kampen forventer jeg at vi vinner, avslutter Havdal.  I en annen kamp i samme avdeling lørdag spilte Meldal og Tydal 0-0.  KIL/Hemne spiller sin kamp denne runden borte mot Orkla 2 søndag, mens Ranheim 2 kan gå forbi Melhus på toppen av tabellen med seier i sin kamp borte mot Alvdal mandag kveld.

Melhus startet slik: Adrian Husby - Thomas Mathisen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Kim Roger Laugsand - Samim Meskinyar, Martin Nilsen, Håkon Lund - Pål Riaunet, Håvard Ler, Martin Kusslid.