15. august ble den tre år gamle gutten fra Melhus trukket livløs ut av bilen som havnet i Gaula. Hjertet hans hadde stanset og han pustet ikke. Gjenopplivinga på elvebredden ga ikke resultat, og først da han kom på St. Olavs hospital, var han i live.

I dag fredag blir han skrevet ut av sykehuset,og er ifølge lensmann Monica Brækken, i fin form. Rett etter ulykka ble helsetilstanden til gutten karakterisert av sykehuset som kritisk.

Sør-Trøndelag politidistrikt sendte i dag ut ei pressemelding på vegne av lensmann Brækken, der det står at han i dag fredag blir utskrevet fra sykehuset, at han har det bra og er i fin form.

Glad familie

- Foreldrene er veldig fornøyde og takknemlig for all den hjelp og oppfølging de har fått fra leger og helsepersonell både ved St. Olavs Hospital og og ved Rikshospitalet. Foreldrene opplyser at de har så mange å takke, blant annet kolleger samt barn, foreldre og ansatte i guttens barnehage i Melhus. De takker for blomster, tegninger og annet, opplyser lensmannen.

Det var altså 15. august at en bil med treåringen rullet bakover fra parkeringsplassen utenfor Rema 1000 på vestsida, og ut i Gaula. Mora hadde gått inn på butikken for å handle, og lot gutten sitte igjen i bilen.

Etter at hun fikk beskjed om at bilen vari ferd med å rulle bakover fra parkerngsplassen, forsøkte hun å stanse bilen da den var på vei ned mot elva. Det klarte hun ikke. Bilen med hennes eneste barn, fløt avgårde flere hundre meter inntil den stanset i elva. Den var da full av vann, og det eneste som var synlig, var antenna.

Sivile og brannfolk lyktes med å dra gutten ut av bilen. Et redningshelikopter fra Ålesund landet på elvebredden, og tok ham med til St. Olavs hospital. Noen timer senere ble han fraktet til Rikshospitalet, og situasjonen ble betegnet som kritisk.

Skal skjermes

Legen har ifølge pressemeldinga anbefalt at familien skal ha ro, og at gutten får ro og stille perioder.

- Han skal skjermes for kontakt med mange mennesker, aktiv lek og støy i en periode på omtrent to måneder framover, heter det i pressemeldinga.

Foreldrene ønsker å møte de involverte i redningsarbeidet og andre fra lokalsamfunnet, men på et senere tidspunkt.

Lensmann Monica Brækken har opplyst til Trønderbladet for noen dager siden at lensmanskontoret venter på rapporter fra de tekniske undersøkelsene før politiet bestemmer seg for hva de skal gjøre videre i saken. De tekniske undersøkelsene skal blant annet avklare om håndbrekket stod på i bilen, og hvordan barnet var sikret.

Etter at gutten var reddet ut, ble bilen trukket på land. Foto: Torkil Wold