Den tre år gamle gutten som satt i bilen som havnet i Gaula, ble natt til søndag overført til Rikshospitalet (Oslo universitetssykehus).

Alvorlig

- Situasjonen er alvorlig. Utover det kan vi ikke si noe mer, sier medievakt Alf Bøhler ved Oslo universitetssykehus.

Da Trønderbladet kontaktet medievakta igjen søndag kveld, opplyste medievakta at sykehuset ikke gir annen oppdatering om tilstanden til gutten enn at den var alvorlig da han kom inn til sykehuset.

Gutten ble etter å ha blitt reddet ut av bilen som lå i Gaula et par hundre meter fra Gimse bru, først fløyet til St. Olavs hospital. Natt til søndag ble han fløyet til Rikshospitalet (Oslo universitetssykehus), opplyser lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor. Medievakt Bøhler bekrefter at gutten er overført, men han vil ikke gå inn på årsaken til dette utover å si at legene på St. Olavs hospital nok har konferert med legene på Ullevål sykehus.

I går beskrev St. Olavs hospital tilstanden til den lille gutten som kritisk, og han hadde meget alvorlige skader ifølge pressemelding fra sykehuset. Ifølge opplysinger lensmann Brækken har fått, er tilstanden for den lille gutten fortsatt alvorlig og han er under behandling på Rikshospitalet. Da gutten ble tatt ut av bilen, slo hjertet hans ifølge lensmannen og han fikk livreddende behandling før han ble fløyet med helikopteret.

Inni bilen

Gutten satt i bilen da den trillet fra parkeringsplassen utenfor Rema 1000 Gaula og ned i elva. Lensmann Brækken venter på rapporter fra de politipatruljene som var på ulykkesstedet, og hun kan derfor ikke si om rutene på bilen var knust før redninga av gutten skjedde. En av dykkerne ble skadet i en hånd under berginga av gutten.

Bilen ble fylt med vann, men det er uklart hvor fort det skjedde. De tekniske undersøkelsene av bilen skal utføres etter helga, og ett av momentene er ifølge lensmannen, å undersøke om håndbrekket stod på. Fra politiet ble varslet om hendelsen til gutten var ute av bilen, gikk det 31 minutter.

Mora hadde satt fra seg bilen med gutten inni i skyggen ved Rema mens hun gikk inn for å handle. Da hun kom ut, hadde bilen ifølge vitner, forsvunnet.

Ned elveskråninga

Den hadde da trillet ned den bratte elveskråninga som har noen trær. De stod ikke tett og er spinkle. Bilen falt så ned i elva der det var så sterk strøm og så mye vannføring at bilen ble dratt nedover elva forbi Gimse bru. Vitner har fortalt lensmannen at Gaula har dype partier nedenfor Rema som ligger like ved vestsida av Gimse bru.

Den stanset litt nedenfor brua, og brannvesenet klarte å lokalisere bilen fordi de ifølge befalsvakta, så antenna.

De kunne da anvise hvor dykkere fra Trøndelag brann og redningstjeneste skulle dykke. Publikum hjalp også til under redninga. Da gutten var dratt ut av bilen der han satt i sete, ble han tatt med inn i helikopteret som hadde landet på elvebredden. Helikopteret tok med gutten og mora til St.Olavs hospital, og natt til søndag ble gutten fløyet til Oslo universitetssykehus. Helikopteret ble også brukt i letinga etter bilen.

Foto: Gunn Heidi Nakrem
Bilen ble dratt på land etter at treåringen var tatt ut av bilen. Den skal gjennomgå tekniske kontroller etter helga. Foto: Torkild Wold