Verken luftambulansen eller Seakingen fra Ørlandet kunne komme da en treåring fra Melhus lå under vann i Gaula.

Var opptatt

I stedet ble et helikopter fra Ålesund redninga. Både luftambulansen og Seakingen var opptatt med annet oppdrag. Helikopteret fra Ålesund var på vei til St.Olavs hospital med en pasient, og måtte først innom St. Olavs hospital før helikopteret kunne komme til Gaula. Helikopteret fløy oppover elva, og landet på elvebredden.

Ambulansepersonell mener at helikopteret ankomst så fort, fikk betydning for redningsoperasjonen. Straks brannvesenet hadde klart å få øye på bilen, ble gutten berget ut og livreddende behandling ble gitt både på elvebredden, i helikopteret og da gutten ankom St. Olavs hospital. Mora ble kjørt til sykehuset i vanlig ambulanse.

Skulle gutten ha blitt kjørt til St. Olavs hospital i vanlig ambulanse, ville det etter det Trønderbladet erfarer, ha tatt minst 15-20 minutter. Helikopterturen tok tre ganger kortere tid.

Gutten kan ha ligget under vann i 20-30 minutter.

- Alle er spent på utfallet, sier en av dem som deltok i redningsarbeidet. Vedkommende ønsker å være anonym.

Egen risiko

Folk kastet seg ut i Gaula med fare for sitt eget liv for å berge gutten, og høy lufttemperatur med opp til 28 grader, bidro til at folk gikk ut i elva. En måtte bes om å gå på land fordi det var for farlig å være ute i elva. Gaula er kjent for å ha svært dype partier, og strømmen kan være sterk enkelte steder.

- Det er veldig flott at så mange bidro og gjorde en god og viktig innsats. Folk har her strukket seg langt for å bidra, og vi vet at folk strekker seg langt for å hjelpe barn. Noen ganger må en ta en ekstra risiko, sier lensmann Monica Brækken.

Lensmann Monica Brækken.