- Det er deilig å være kvålsbygg i dag, utbrøt Pernille Wahlberg (Ap) under kommunestyremøte i Melhus sist tirsdag.

Kvålskvelden

Wahlberg er fra Kvål, og hun fant mye å glede seg over etter hvert som kommunestyremøtet skred fram. Sambygdingen Fritz Arne Haugen (Sp) kalte kommunestyremøtet for kvålskvelden.

Les også: Åge-konsert på Kvål

Les også: Klarsignal til å starte regulering

Kommunestyret vedtok å bevilge 1,25 millioner kroner til grunnundersøkelser i kvikkleiresonene Forset og Egga. Undersøkelsene er viktige for at Trønder-Lyn skal få fullføre sitt baneprosjekt. Som kjent har idrettslaget måttet bygge den nye kunstgressbanen oppå dagens naturgressbane fordi NVE mente kunstgressbanen ville bli for tung hvis den ble lagt ved siden av naturgressbanen.

Les også: Ulykkesbelastet E6

Ny barnehage

Grunnundersøkelsene er også viktig for å kunne bygge ny barnehage på Kvål.

Les også: Stor pågang på barnehageplasser

Kommunestyret har tidligere vedtatt å samlokalisere barnehagen i Skrivargården i Kvål sentrum med Rosmælen barnehage, men så var det for tungt å bygge ny barnehage ved skolen. Rådmannen foreslo at kommunen i stedet bygger ny barnehage på Ler for å avhjelpe mangelen på barnehageplasser. Imidlertid holdt kommunestyret fast ved planen om å bygge ny barnehage på Kvål og bestemte at den kommer foran en barnehage på Ler såfremt grunnundersøkelsene viser at det er mulig å bygge barnehage på Kvål.

Gangvei

Noe annet som vakte jubel er at det nå er mulig å bygge gang- og sykkelvei fram til planlagte boligfelt i Råbygda på Kvål. Trønderbladet omtalte dette i lørdagsavisa. Familien Løftamo har ventet i flere tiår på å få legge ut et etterlengtet boligfelt med 75-85 tomter. Lasse Løftamo forteller at firmaet har fått flere henvendelser fra folk som vil kjøpe tomt.