Ulykka lørdag der en treåring i bil havnet i Gaula, skal rekonstrueres. Lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor ønsker ikke å opplyse når det vil skje, men det kan skje enten i dag eller i løpet av noen dager.

- Vi vil ha undersøkelse på stedet, og vi skal kartlegge hvordan bilen stod, sier lensmann Brækken.

I dag blir bilen undersøkt av politiet og Biltilsynet, og etterforskningsleder Grethe M. Fossum sier at undersøkelsen vil klarlegge om håndbrekket var på og hvilken tilstand håndbrekket var i, hvilken posisjon giret hadde og bilens generelle tekniske tilstand.

Hva skjedde egentlig?

Tidligere har lensmannen fått laget en skisse av området der bilen stod, og hun ønsker å få enda flere opplysninger ved å foreta en rekonstruksjon.

Hensikten med rekonstruksjonen er ifølge lensmannen å undersøke hvor bilen stod utenfor Rema 1000 Gaula, og hvordan den trillet ned mot kanten av parkeringsplassen og så ned den bratte skråninga til elvebredden.

Etterforskningsleder Grethe M. Fossum sier at bilen for med bakenden først ned mot elva.

- Vi har avhørt en del vitner som så hendelsen eller at ungen ble berget ut av bilen. Jeg ønsker ikke å gå i detaljer om dette nå, sier Fossum.

Parkeringsplassen har en svak helling ned mot punktet der bilen raste ned skråninga og smatt mellom noen trær.

Utenfor livsfare

Da bilen nådde elvebredden, ble vinduer pulverisert. Bilen havnet så i elva, og fløt nedover under Gimse bru og stoppet 150-200 meter nedenfor brua. torkil Wold fra Melhus som ble vitne til at bilen fløt nedover elva og redningsoperasjonen etterpå, har tidligere fortalt til Trønderbladet at han så at bilen var oppe et øyeblikk før den forsvant i vannmassene.

Brannvesenet fikk øye på antenna og kunne anvise dykkere fra Trøndelag brann og redning hvor de skulle dykke. Brannfolk og sivile klarte å få ut treåringen som satt i bilstol. Gutten var da livløs - altså uten hjerteslag og pust. Han ble gjenopplivet, og tirsdag ettermiddag kunne lensmann Brækken som Trønderbladet omtalte på tirsdag, viderebringe meldinga fra Rikshospitalet om at gutten fra Melhus er utenfor livsfare.

Den tre år gamle gutten er enebarn, og lensmannen opplyser at familien ikke har slektninger i Melhus.

Teknisk undersøkelse

I dag torsdag skal politiet sammen med Biltillsynet, undersøke ulykkesbilen som er av merket Volkswagen stasjonsvogn. Lørdag kveld inspiserte en politipatrulje ulykkesbilen, og i dag blir det en grundigere undersøkelse, opplyser Brækken.

Ulykka skjedde lørdag ettermiddag, og ingen av de ansatte inne i butikken var ifølge kjøpmann Knut Erik Løvseth, klar over det som skjedde før noen kom løpende inn fra parkeringsplassen for å varsle. Mora var inne i butikken, og løp ut og ned til elvebredden. Da var bilen forsvunnet.