Lensmann Monica Brækken har tirsdag ettermiddag fått oppdatert rapport fra Rikshospitalet om tilstanden til treåringen som satt i bilen som lørdag havnet i Gaula.

- Skaden beskrives som alvorlig. Det er fortsatt noe uavklart, men ikke livstruende, er beskjeden vi har fått fra Rikshospitalet, sier Brækken.

Ordfører Jorid Jagtøyen sier til Trønderbladet at beskjeden om at tilstanden for gutten ikke lenger er livstruende, er veldig positiv.

- Det var ei dramatisk ulykke, og det er fint å høre at det ikke lenger står om liv, sier Jagtøyen.

Uten puls

Treåringen fra Melhus var livløs da han ble berget ut av ulykkesbilen, og hadde verken hjertebank eller pust. Hjertestarter ble prøvd uten hell. Redningspersonell holdt på lenge for å få liv i gutten, og rask transport med helikopter til sykehuset kan være medvirkende årsak til at hjerte og pustefunksjonen kom i gang igjen. Gutten ble fløyet til Rikshospitalet (Oslo universitetssykehus) natt til søndag. Ulykka skjedde lørdag ettermiddag.

Mange har vært spent på hvordan det ville gå med gutten, og det gjelder både dem som var vitner til hendelsen, hjalp til eller har fulgt med saken.

14 grader i vannet

Vanntemperaturen er lav, og Gaula natursenter oppgir at vanntemperaturen i går i Gaula målt på Støren, bare var 14 grader.

Ambulansetjenesten kom til parkeringsplassen utenfor Rema 1000 Gaula etter å ha fått melding om at bilen hadde trillet ut i Gaula. Mora hadde da løpt ut av butikken og ned til elvebredden. Bilen hadde forsvunnet ut i Gaula, og ambulansefolkene fattet håp om å finne gutten etter at vitner hadde sett bilen passere Gimse bru og at den hadde vært oppe i vannskorpa.

Folk kastet seg ut i elva for å redde gutten, og med risiko for eget liv ettersom Gaula kan være lumsk siden det er dype partier. Rett nedenfor Rema er det så dypt at en ikke kan stå på bunnen der, har vitner opplyst til lensmannen.

Et par hundre meter nedenfor Gimse bru stanset bilen, og folk lyktes med å ta seg inn i bilen slik at de klarte å dra ut gutten som satt i bilstol. Vinduer i bilen ble pulverisert da bilen traff elvebredden, mens andre stod åpne. Bilen ble fylt med vann, og gutten kan ha vært under vann i 20-30 minutter. Det gikk 31 minutter fra politiet fikk melding om ulykka til de fikk beskjed om at gutten var hentet opp av vannet.

Teknisk undersøkelse

Melhus lensmannskontor er i gang med etterforskning av ulykka, og lensmann Brækken opplyser at politiet vil ha full teknisk undersøkelse av stedet der bilen stod. Dette skal ifølge lensmannen starte på torsdag. Brækken forteller at politiet har laget en skisse av hvor bilen stod på parkeringsplassen, og hun sier at hun ikke vil gå i detaljer om hvor bilen stod, om giret stod i fri, om håndbrekket var på eller var slakt eller hvor i bilen bilstolen med gutten stod.

Mora hadde satt igjen bilen med gutten inni i skyggen, og lensmann Brækken opplyser at bilen har satt seg i bevegelse. Trærne i den bratte skråninga var for spinkle til å stanse stasjonsvogna som kom ned skråninga.

Lite av bilen var synlig. Foto: Torkil Wold