En bil med en tre- fireåring inni, havnet lørdag ettermiddag i Gaula i Melhus. Bilen stod parkert utenfor Rema-butikken på vestsida av Gaula. St. Olavs hospital opplyser i ei pressemelding at tilstanden for den lille gutten er kritisk.

Hjalp til for å redde barnet

Takket være kjempeinnsats fra publikum og dykkere fra Trøndelag brann-  og redningstjeneste, ble treåringen reddet ut av bilen. Deretter ble barnet etter å ha fått førstehjelp på stedet, fløyet til St. Olavs hospital, opplyser operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Tilstanden til barnet er uavklart, sier Øie.

Den livreddende behandlinga fortsatte ifølge politiet, da barnet ankom St. Olavs hospital.

Mora var inne og handlet på Rema-butikken, mens ungen var i bilen som skal ha vært satt i skyggen. Fra parkeringsplassen er det ei bratt skrång ned mot elva. Politiet kjenner foreløpig ikke til årsaken til at bilen trillet ned skråninga. Det er trær i elveskråninga, men de har ikke stanset bilen.

- Ett vitne meldte fra til oss at bilen hadde kommet ut i elva, sier Øie.

Ifølge lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor, var det vitner både til selve hendelsen og at bilen drev nedover Gaula. Folk sprang langs elvebredden for å få øye på bilen, og folk så også hendelsen fra Gimse bru.

Ulykka ble meldt klokka 15.23, og klokka 15.54 var barnet reddet ut av bilen. Da hadde brannfolk klart å lokalisere bilen som nesten ikke var synlig ute i elva. Bare antenna stakk opp. Det ble etter å ha fått helsehjelp på stedet, fløyet sammen med mora til St.Olavs hosptal.

Operasjonsleder Øie berømmer publikums innsats for å få reddet barnet ut av bilen, en innsats de gjorde sammen med dykkerne.

Kriseteam

- Melhus lensmannskontor har åpnet og har satt kriseteam, sier Øie.

Øie sier at dersom noen av de involverte i ulykka ønsker å få oppfølging fra kriseteamet, kan de oppsøke lensmannskontoret.

Gimse bru var stengt mens redningsoperasjonen pågikk. Mange samlet seg på brua for å følge med på redningsoperasjonen, og mange var nede på elvebredden. Politiet avhører nå vitner. Bilen ble lørdag ettermiddag dratt opp av elva.

Innsatsleder fra politiet og brannvesenet ønsket ikke å uttale seg.

Gimse bru