Nå er reguleringsplanen for Støren næringsområde endelig vedtatt, og kommunen er i full gang med å jobbe ut planen til et konkret næringsområde. Aller helst for Norsk Kylling, men om de faktisk velger Støren er fortsatt uvisst.

– Kommunen er allerede i gang med grunnerverv. Det er det første som skal skje, sier Hubertina Doeven.

Jobber med Nygaarden

Hun er enhetsleder i Næring-, plan- og forvaltning. De står nå oppi en prosess med grunneier Sivert Nygaard, som ikke har godtatt at kommunen skal gjøre forundersøkelser på eiendommen hans. De ville tvinge det gjennom med Oreigningsloven paragraf fire, men Nygaard klaget på dette vedtaket. Fylkesmannen ga likevel kommunen medhold.

– Vi har ennå ikke kommet i mål med denne saken. Vi har en søknad inne til Namsmannen nå, hvor vi ber om tvangsgrunnlag for å komme inn på eiendommen. Vi håper at det skal skje innen utgangen av mai, men jeg er redd for at hel mai går med, sier Doeven.

Det står igjen undersøkelser av kulturminner og geotekniske undersøkelser.

Veien skal bygges

Parallelt med dette jobber de med det som kommer etter grunnervervene: Å bygge vei opp til næringsområdet. Når de kommer i gang med byggingen av veien, tør ikke Doeven gi noen dato på.

– Vi mangler fortsatt de siste undersøkelsene, særlig gjelder det kulturminneundersøkelsen. Og så er det en anbudsrunde, og det spørs på tilgangen på entreprenører også. I tillegg fortsetter vi å regne på hvordan vi kan dempe kostnadene. For kommunen er det viktig at vi trykker ned kostnadene så mye som mulig, selvsagt, sier Doeven.

Totalt er det ti grunneiere som er direkte berørte av denne planen.

Klager kan komme

Selv om reguleringsplanen nå har gått gjennom andregangs behandling i kommunestyret, kan fortsatt berørte parter klage på vedtaket. Alle kan klage, men det betyr ikke at alle har reell klagerett. Det vil de avgjøre når klagene har kommet inn.

– Men det betyr ikke at arbeidet stopper opp. Vi venter ikke i påvente av klagefristen. Vi jobber videre, vedtaket er et faktum, sier Doeven.