På torsdagens kommunestyremøte, gikk ordfører Sivert Moen langt i å antyde at det vil komme en styrebeslutning fra Norsk Kylling i løpet av mai – juni. I alle fall klare signaler fra Engan.

Når Trønderbladet snakker med Kjell Stokbakken i Norsk Kylling, vil han ikke gå så langt som ordfører Sivert Moen.

Les også: Intet nytt fra Engan

Les også: Harmoni under bedriftsbesøket

Lover ingenting

– Det er ikke så mye annet vi har sagt, enn at det er styremøte i juni. Det er kanskje det han tenker på, sier han om Moens uttalelser om at de har fått signaler om at en beslutning kan komme i mai-juni.

– Jeg skjønner at de er utålmodige. Vi håper å få tatt beslutningen før sommeren. Men klok av skade skal jeg ikke love noe som helst, sier administrerende direktør Stokbakken.

Les: Kutter kalkunproduksjonen omgående

– Må fatte beslutning nå

Ordfører Sivert Moen står på sitt, og mener at Norsk Kylling må komme med vedtaket sitt snart.

– Hvis de skal rekke gjennom prosessen, og ha ferdig fabrikk 1. januar i 2020, må de fatte beslutningen nå. Som jeg leser signalene fra dem, må vi være klare til å slippe dem til tomta 1. januar 2018. De trenger to år for å bygge fabrikken, sier han.

Det som han mener kan forsinke vedtaket, er om de bestemmer seg for å utsette byggingen av fabrikk ytterligere. Opprinnelig hadde de som mål å ha ferdig fabrikk 1. januar 2019. Denne fristen justerte de i styremøtet i februar, og utsatte det med ett år.

Fortsatt er de tre kommunene med i kampen om å tilby tomt til Norsk Kylling: Midtre Gauldal, Orkdal og Malvik.

Veien står for tur

– Vi tør ikke ta sjansen på at de utsetter. Vi jobber videre med planen som nå er vedtatt, og ønsker å gjennomføre grunnerverv. Vi må komme i gang med klarering for veibygging.

Det er nemlig det som står på planen nå, ifølge Moen. Han mener det vil være hovedoppgaven til kommunen.

– Vi forventer ikke at en utbygger vil være den som tar tak i veibygginga.

Ordføreren mener også at det vil blir enklere å tiltrekke seg andre næringsaktører til området, dersom veien er klar. Før den tid gjenstår grunnerverv, en prosess kommunen nå er oppe i. Som vi har skrevet er det en møysommelig prosess, som krever stor flid og innsats fra kommunen side. De ligger også i en konflikt med grunneier Sivert Nygaard, om å få gjøre forundersøkelser på hans gårdsbruk.

LOVER INGENTING: Mens ordfører Sivert Moen bestemt mener at Norsk Kylling er nødt til å ta beslutningen ganske snart, vil ikke administrerende direktør Kjell Stokbakken love noe som helst. Neste styremøte er 1. juni. Foto: Marthe Eid