Formannskapet sa ja til å gi Hogna Brygg alminnelig skjenkebevilling opp til 22 prosent alkohol inne i sine produksjonslokaler.

Les: Hogna Brygg gjør det skarpt i konkurranse

Les også: Sprengt kapasitet på bryggeriet

Kurs og smaking

Hogna Brygg søkte kommunen om dette, slik at de kan tilby ølservering til sine kunder. De ser for seg ølsmakekvelder, kurs og andre tilstelninger inne i sine lokaler. De har etter skjenkeloven ikke anledning til å servere alkohol i butikkdelen av lokalene.

Etter lovverket var det ikke en selvfølge at Hogna Brygg skulle få tillatelse til dette. De har bare ett toalett, som er litt lite. Og etter loven skal en som har skjenkebevilling, også ha serveringsbevilling i bunn. Sistnevnte mener Hogna Brygg at de vil løse ved å ta inn mat fra cateringselskap.

Positiv til søknad

Rådmannen er positiv til søknaden, og mener at Hogna Brygg kan få profilert seg på en enda bedre måte med muligheten for å servere produktene sine. Formannskapet behandlet søknaden, og stemte for å gi Hogna Brygg skjenkebevilling.

Hogna Brygg åpnet dørene i oktober 2016, og det var en av de få gangene det har vært tilløpt til kø på Kotsøy. Bryggeriet har gjort det veldig bra det drøye året de har vært i drift.