Berit Wold Fjelle har etterlyst bedre trådløse nett på sykehjemmene i Melhus av hensyn til beboerne der, og for pårørende som kommer dit på besøk.

Digitale eldre

- Noen av beboerne har stor glede av internett, både for å lytte på musikk, få oppdaterte bilder og videosnutter fra familie og venner og selvfølgelig for å følge med på nyheter og sosiale medier, sa Wold Fjelle i et spørsmål til ordføreren under siste kommunestyremøte.

Wold Fjelle spurte om hva som kan gjøres for å bedre tilgangen på trådløse nettverk ved sykehjemmene, og hun pekte også på at det er tungvint å måtte bestille tilgang ved servicesenteret i rådhuset siden det ikke er åpent på kveldstid og i helgene. Dårlig mobildekning på Horg sykehjem var også et moment Wold Fjelle tok opp.

Ordfører Jorid Jagtøyen sa i sitt svar at kommunen er i ferd med å levere gjestenett i ny drakt, og at gjestenettet vil koste tre kroner for 12 timer. Dette nettet skal rulles ut i alle enheter som har gode nok forhold for trådløse enheter. På Buen er det ikke trådløse nett i hele bygninga, og der trengs det investeringer for å få til det, opplyste ordføreren.

Horg sykehjem eller Hølonda helsehus har ikke trådløse nettverk, og her må det også ifølge ordføreren, investeringer til for å få til dette.

Melhus kommune er juridisk ansvarlig for trafikken som går gjennom aksessen (tilgangen) til kommunen, forklarte ordføreren.

Mangler ellers også

Ordføreren sa i sitt svar at hun synes det er viktigere å få hjulpet de innbyggerne i kommunen som har mangelfull tilgang til bredbånd og mobil. Ett av stedene det gjelder, er på Hovin der det er svært vanskelig for elever å gjøre hjemmelekser via internett og det er tungvint å ha hjemmearbeidsplass. Melhus har ikke kommet opp på prioriteringslista for fylkeskommunale midler til bredbåndsutbygging.

- For meg er "bygdefiber" en viktigere sak - det er et "digitalt klasseskille" slik det er nå, og det går utover næringsliv, elever med hjemmeoppgaver og privatpersoner, sa Jagtøyen.

Hun viste til at dersom kommunestyret ønkser å prioritere trådløse nett i sykehjem, må kommunestyre sende det som ei bestilling til rådmannen.