- Det er tungvint å få tilgang på nettet, og en må logge seg på via rådhuset, sier Berit Wold Fjelle.

Arbeiderparti-politikeren spør ordføreren i tirsdagens kommunestyremøte om hva som kan gjøres for å bedre nettilgangen på Buen omsorgssenter, og om hvordan situasjonen er på de to andre omsorgssentrene.

- Det er ikke bare eldre og veldig syke som bor på Buen, og det er kjempeviktig at oppegående personer får tilgang til nett. Dette omsorgssenteret har også avklaringsenhet og har for eksempel kreftpasienter. Buen er nytt og flott, men det er ikke tatt høyde for dagens pasientgruppe, sier Wold Fjelle.

Hun er ikke pårørende til noen som bor på et sykehjem, men hun har fått tilbakemelding både fra egen partigruppe og andre at folk savner bedre nettilgang på sykehjemmene.

- Pårørende har med lesebrett der de vil vise bilder og videosnutter, og ikke alle har 3G på lesebrettet eller datamaskina slik at de får vist dette.  Det burde være et gjestenett slik det finnes på noen omsorgssentra, mener Wold Fjelle.

Politikeren peker også på at beboere har stor glede av internett enten det er for å lytte til musikk, få oppdatering fra familie og venner og for å følge med på nyheter og sosiale medier.

Virksomhetsleder Arne Løvset i nedre Melhus omsorgsdistrikt opplyste til Trønderbladet på tirsdag at Buen har dobbelt sett med datakabler og at det er trådløst nettverk.