Ordførerne i Midtre Gauldal, Rennebu, Oppdal og Holtålen møttes sist torsdag for å å innlede samtalene om en eventuell framtid sammen.

– Underordnet

Hvor rådhuset skal ligge når kommunereformen er gjennomført og nye kommuner tar form, er utvilsomt noe av det som engasjerer mest ute blant folk.

Kommentarer både på Trønderbladets Facebook-side og på tronderbladet.no vitner om stor bekymring for å miste kommunesenteret ved en eventuell sammenslåing.

Ola Røtvei mener derimot dette er en diskusjon som må vente hvis de skal komme noen vei i forhandlingene.

– Det vi først og fremst må tenke på nå er utviklingspotensialet, altså hva vi kan vinne på å jobbe sammen. Særlig tenker vi da på næringsbiten – målet er jo at vi ikke skal bli en sovekommune der alle jobber i Trondheim, påpeker han.

Fosen-eksempel

Oppdalsordføreren mener kommunesenteret like gjerne kan bli på Berkåk og Støren som på Oppdal.

– Starter vi lokaliseringsdebatten nå, blir vi holdene på. Hvor kommunesenteret skal ligge er underordnet på et såpass tidlig tidspunkt. Du ser bare hva som skjedde mellom Bjugn og Ørland.

Sammenslåingsprosessen mellom de to Fosen-kommunene strandet som kjent nettopp fordi de ikke ble enige om lokalisering av administrasjonssenter, politisk og administrativ ledelse.

Støttes av Lenvik

Også Midtre Gauldal-ordfører Erling Lenvik (Ap) mener det kan bli en utfordring å starte akkurat den debatten nå.

– Vi må selvfølgelig ta med oss at dette er noe som betyr mye for folk, men fokuset nå bør være på hvordan vi kan få til et best mulig tjenestetilbud for innbyggerne. Det er klart det er viktig at administrasjonssenteret blir tilgjengelig, men det er jo heller ikke nødvendig at alt skal legges til ett og samme sted, selv om rådhuset nødvendigvis blir å finne på én plass, sier han til Trønderbladet.

Varsler folkemøter

Styringsgruppene som jobber med reformen i hver enkelt kommune skal nå jobbe med retningsvalg frem til saken skal opp i kommunestyrene i januar og februar.

– Vi planlegger flere folkemøter i tiden som kommer. Nå skal styringsgruppa vår først ha et møte neste mandag.

Ordførerne i Midtre Gauldal, Rennebu, Oppdal og Holtålen hadde positive første nabosamtaler rundt kommunesammenslåingsprosessen torsdag formiddag. F.v.: Erling Lenvik (Midtre Gauldal), Ola Røtvei (Oppdal), Ola T. Lånke (Rennebu) og Jan Håvard Refsethås (Holtålen). Foto: Elling Finnanger Snøfugl