– Nå handler det først og fremst om å se om det er grunnlag for videre samtaler, sier Erling Lenvik (Ap).

Midtre Gauldal-ordføreren har den siste tiden vært i muntlig kontakt med sine kolleger i Rennebu og Oppdal, mens Holtålen allerede har kommet med en skriftlig invitasjon til å møtes.

Møte om tre uker

At den gigantiske kommunesammenslåingsprosessen vil bli gjennomført, er et lite tvil om. Bestillingen fra regjeringen er klar, og kommunene har fått beskjed om å komme raskt på banen for å kunne påvirke utfallet.

Nå har de bestemt seg for å møte de tre naboene 4. desember for å finne ut om det er noe å vinne på å slå seg sammen.

Usikker fremgangsmåte

Midtre Gauldal vil ifølge Lenvik snarlig sende ut en invitasjon på vegne av alle kommunene. Han er svært spent på den store prosessen som ligger foran dem.

– Vi er litt usikre på hvordan vi griper dette an. Det er noe vi må diskutere mer før vi møtes, sier han til Trønderbladet.

– Fylkesmannen har laget en slags mal som stiller en del spørsmål og har noen forslag til hvordan vi kan tilnærme oss dette. Den skal vi for eksempel kikke litt nærmere på.

Styrker og svakheter

Før et eventuelt fremtidig samarbeid kan diskuteres, mener han derimot kommunen først må se på seg selv.

Også nordover

Melhus kommune har på sin side startet en utredning som skal se på muligheten for å stå på egne ben. Den prosessen skal pågå fram til i februar. Likevel ønsker Midtre Gauldal-ordføreren nå å sende en invitasjon til samtaler også med naboen i nord.

– Melhus har vært forsiktig med å peke i noen som helst retning så langt. Men det er klart vi allerede har mye med dem å gjøre i dag, så vi kan ikke parkere den dialogen, sier han.

– Vi må selvfølgelig involvere både næringsliv og innbyggere i dette. Alle som bor og virker i kommunen vår må få komme med sine innspill og synspunter, understreker Lenvik.