Midtre Gauldal-ordfører Erling Lenvik (Ap) brukte sterke ord for å beskrive budsjettet som ble vedtatt etter forslag fra Høyre, Frp og Bygdelista mandag kveld.

Etter oppslag i Trønderbladet, der han liret av seg fraser som «svenske tilstander» og «katastrofe», har også reaksjonene kommet fra den seirende opposisjonen.

Føler seg stemplet

Nå har også Frps vararepresentant i kommunestyret, Herman Engen, bestemt seg for å gi klar beskjed. Han var tilstede under møtet, og hadde tidlig følelsen av at det kunne bli litt surmuling fra posisjonspartiene.

– Det er en helt naturlig reaksjon, men at det skulle utarte seg til så sterke uttalelser, følelser og reaksjoner kunne jeg ikke i min villeste fantasi drømme om fra godt voksne mennesker, skriver han i et innlegg til Trønderbladet, som blir trykt i sin helhet i lørdagens papiravis.

– Kan fort slå tilbake

Dette tror Frp-politikeren kan slå hardt tilbake på Arbeiderpartiet i tiden fram mot kommunevalget 2015.

– Jeg mener personlig de må tenke seg meget godt om, for resultatet 17-16 kan flere ganger bli til en realitet, skriver han.

– Det å være så kjepphøye kan fort slå tilbake, men nå har de i alle fall vist for hele lokalbefolkningen hvem de er og hvilket reaksjonsmønster de har. Får de ikke viljen sin, ja da vil jeg nesten gå så langt som å si at de kommer i kategorien bortskjemte unger.

– Ville «flå» innbyggerne

Herman Engen beklager samtidig at Frp, som er det politiske partiet som er sterkest motstander av eiendomsskatt, måtte ty til denne «usosiale skattebyrden».

– Dette mot Arbeiderpartiets forslag, som ville «flå» innbyggerne med godt over det dobbelte - 5 promille og 10.000 kroner i året.