– Det ser ut som alt er i orden med den nye minibanken. Det jubles i alle fall på facebook, så da håper og tror vi at det fungerer som det skal, sier banksjef Karl Reinert Halsen i Sparebank 1 SMN.

Den gamle minibanken ved butikken i Budal, var gått ut på dato. Sparebank 1 SMN vurderte å erstatte minibanken med en annen løsning, men dette møtte stor motstand lokalt i Budal. Dermed ble det likevel en ny minibank.

– Det er nok større behov for minibank i Budal, enn på mer sentrale plasser. Butikken har kortere åpningstid, og mulighetene for betalingsterminaler er dårligere på grunn av at nettsignalet er så dårlig, sier Halsen.

Nettopp dårlig nettilgang er et stort problem i Budal. Mulighetene for å bruke trådløs betalingsterminal på arrangementer, er svært dårlig på slike steder.

Banksjefen sier det er vanskelig å spå hva som vil skje med kontanthåndteringen på steder som Budal i framtida.

– Bruken av kontanter vil på sikt reduseres. Folk bruker mer og mer kort. Men behovet for folk i Budal, vil nok være til stede en god stund til.

– Det er nok større behov for minibank i Budal, enn i mer sentrale strøk, sier banksjef Karl Reinert Halsen i Sparebank 1 SMN. Foto: Gunn Heidi Nakrem