Istedet kommer en automat som både tar i mot penger, og gir ut via bankkort.

- Litt uvant i starten, sier bankkunde Elias Evjen på Lundamo.

- Nå slipper kundene å være avhengig av bankens åpningstider, sier Odd Jarle Brodal i Melhusbanken.

Han opplyser at stadig færre oppsøker banken for å ta ut eller sette inn penger. Med bankkort og nettbank gjør kundene tradisjonelle serviceoppgaver utenfor skranken. Uten innskudd, uttak og betaling av regninger over skranken har mange mindre banker valgt å legge ned. Fra 2008 til 2013 er det lagt ned over 200 bankkontorer i Norge.

- Melhusbanken velger å tenke annerledes, sier Odd Jarle Brodal. Fra 10. november blir dagens enmannsbetjente avdeling på Ler utvidet til å få tre-fire ansatte.

Karen Blekkan har betjent avdelinga på Ler de siste åra, men går inn i serviceavdelinga på Melhus. Inn kommer Gunhild Lyngen og Ellen Evjen som faste bankfunksjonærer og rådgivere. I tillegg skal Odd Jarle Brodal og Eli Midtflå dele på noen dager i uka.

- Vi styrker bemanninga for å gi et fullverdig banktilbud som folk etterspør i dag, med hjelp til finansiering, forsikring, sparing og økonomisk rådgivning, sier han.

Ellen Evjen håper tilbudet blir godt mottatt.

- Folk sier det er tøft at vi våger å satse på Ler. Mange var nok redde for at det skulle gå den andre vegen, sier hun.

Melhusbankens avdeling på Ler har ikke hatt minibank tidligere. Torsdag 16. oktober åpnet den nye kontantautomaten, som kan brukes både til innskudd og uttak.

Odd Jarle Brodal tror dette blir et mye bedre tilbud ettersom automaten vil være tilgjengelig i hele Coop Prix sin åpningstid på Ler. Her er det som kjent søndagsåpent, og ifølge Brodal er det mange foreninger og idrettslag som har etterspurt et sted for innskudd etter sine arrangement på kveldstid og i helgene.

Elias Evjen sier han er innstilt på å gå over fra Karen Blekkans hyggelige smil, til skjerm og tastevalg.

- Jeg trenger opplæring, men er innstilt på å få det til. Karen har alltid hatt penger, og det håper jeg automaten også vil ha, sier Evjen.

FAKTA:

Slik handterer bankene i Melhus og Midtre Gauldal kontanter:

Melhusbanken på Melhus: Åpen kasse fire timer hver dag. Ellers kontantautomat, som stenger om natta og i helgene. Døgnåpen minibank.

Melhusbanken på Ler: Stenger kassen 10. november og innfører kontantautomat. Åpen når Coop Prix på Ler har åpent.

Melhusbanken på Korsvegen: Kassen er planlagt stengt fra 3. november. Åpner minibank.

Sparebank1 på Melhus og Støren: Ingen vanlige innskudd og uttak over skranke. Døgnåpen kontantautomat. Har minibanker flere steder i Gauldalen.

Soknedal Sparebank i Soknedal: Åpen kasse seks timer hver dag. Kontantautomat som er åpen hele døgnet.

Soknedal Sparebank på Støren: Åpen kasse fire timer hver dag. Minibank.

Coop-medlemmer har mulighet for uttak og innskudd ved Coop-butikker.

I tillegg til disse tjenestene kan bankene ha vekslingsautomater og nattsafe. Bankene vil fortsette å veksle utenlandsk valuta over skranken.

Elias Evjen må si farvel til Karen Blekkan som sitter bak skranken. Hun får arbeidet sitt ved hovedavdelinga på Melhus, mens de fire som står bak skal betjene avdelinga på Ler. Fra venstre: Odd Jarle Brodal, Ellen Evjen, Eli Midtflå og Gunhild Lyngen.