Den velbrukte terminalen ved Budal samvirkelag er utgått på dato. Operasjonssystemet holder ikke tritt, og utleierne i Sparebank1 så at noe måtte gjøres. Dermed begynte også bekymringen å spre seg i bygda.

– Det som utløste saken var en prat jeg hadde med noen i Budal, der jeg nevnte at det kunne bli aktuelt å ta den ned og heller finne en annen løsning, sier banksjef Karl Reinert Halsen til Trønderbladet.

– Etter ytterligere samtaler med flere lokale krefter har vi derimot vurdert det slik at vi ønsker å la den bestå og heller få inn en annen bank.

– Urettferdig

Bakgrunnen for dette skal ifølge Halsen ha vært enkel - etter stengetid på samvirkelaget og i helgene er det nemlig ikke mulig å få tak i kontanter andre plasser.

Om minibanken forsvinner vil dette potensielt kunne by på store problemer for alt fra seterdrift og husflidsnæring til arrangører av aktiviteter og andre lokale tiltak.

– Kundene bør ha mulighet til å ta ut penger.

– Ville vært kritisk

Leder i Budal bygdeutvikling, Ingebrigt Dragset, skal under styremøtet torsdag kveld avgjøre et tidspunkt for et dialogmøte med banken i Budal, og han har allerede gitt signaler på bygdeutviklingas nettsider om at planene om nedleggelse er overdrevet.

– Mange har vært redde for at minibanken skulle forsvinne. Det ble gitt noen signaler fra banken om at de ville se på andre løsninger enn en minibank, men nå har de heldigvis gått tilbake på det, sier han.

– Det ser ut som vi er utenfor fare, for det ville vært kritisk uten.

Vil bidra ytterligere

Under dialogmøtet, som mest sannsynlig vil holdes i løpet av april, varsler banksjef Halsen at de også ønsker å komme andre behov i møte.

– Vi ønsker å bidra til å gjøre driften både for bønder og næringsliv i området så god som mulig.

SMNs banksjef på Støren, Karl Reinert Halsen, sier banken på ett tidspunkt vurderte å fjerne minibanken i Budal, men at de nå har revurdert situasjonen.