- FIN MÅTE Å BLI KJENT MED FOLK PÅ: - Jeg ble spurt om å ta over som leder for håndballavdelingen. Jeg tenkte at det kunne være en fin mulighet til å bli kjent med folk som bodde her. Vi hadde ikke noe nettverk oppi her. Det har vist seg å stemme, sier Roy Åge Østerås om hvorfor han valgte å engasjere seg i ei fremmed bygd.

Uten tilknytning til bygda

Geir Christian Lunde i idrettslaget trekker særlig frem at Østerås ikke hadde noen som helst tilknytning til Melhus, da han og familien kom flyttende hit fra Drammens-området i 2001, var tilfeldig. Kona Helga Østerås har tilknytning til Berkåk, men bortsett fra det var det ikke noe som tilsa at akkurat Melhus skulle bli stedet for familien Østerås. Nylig mottok Østerås idrettslagets fortjenestemedalje. «Veldig trivelig å bli satt pris på», sier hovedpersonen om det.

Smart måte å bli kjent

Han synes det å engasjere seg i idrettslaget er en smart måte for innflyttere å slå rot og bli ordentlig kjent med folk.

– Ellers leverer vi jo unger i barnehagen og på skolen. Men da bare hilser vi på hverandre, vi møtes ikke på ordentlig. Når man er med i et idrettslag får man muligheten til å bli kjent med ungdommen og ikke minst foreldre rundt. For min del var det en veldig fin måte å komme i kontakt med melhusbyggen, sier han.

– Og melhusbyggen tok godt imot deg?

Mange verv

I tillegg til ledervervene i hovedstyret, har han i mange år hatt ansvaret for klubbhuset i Gruva. I tillegg er han leder for det sportslige utvalget i Melhus fotball.

Siden 2003 har han vært fotballtrener for sine barns lag. Først for eldstedatter Marthe, så for Jenny, og nå er han trener for sønnen Eirik som spiller for juniorlaget.

Blant annet har han vært trener for stortalentene Ingrid Syrstad Engen og Jenny Østerås, som begge spiller i Toppserien.

– Roy Åge har også hatt en finger med i mye annet som har foregått i idrettslagets regi opp gjennom årene, blant annet Melhusfestivalen, jentefotballdag, halvmaraton, Sommerspræll og han har vært speaker ved flere anledninger, skriver Geir Christian Lunde i en e-post til Trønderbladet.

Stor tro på fremtiden

Det frivillige engasjementet ligger nok i blodet, tror Lunde. Østerås’ far, Harald Nik. Johansen, mottok i 2013 Kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt engasjement innen skøyter, frivillighet og politikk.

Roy Åge Østerås er fortsatt med som assistenttrener for juniorlaget i Melhus, hvor sønnen ennå har igjen ett år. Han er ikke bekymret for fremtiden, og ser at det kommer mye engasjerte og flotte folk som har med sine unger i idretten.

– Nå er vi inne i en god periode, både sportslig sett og engasjementsmessig. Vi har en utrolig flott arena i Gruva, i tillegg til Bankhallen. Egentlig er det bare opp til hver enkelt hvor langt man ønsker å drive det, sier han.