Søndag ettermiddag møtes Lillestrøm og Grand Bodø i LSK-hallen. Tilsynelatende en helt vanlig kamp i Toppserien, mellom den suverene serielederen fra Romerike og bunnlaget Grand Bodø.

Men for to av spillerne er dette et spesielt oppgjør. Ingrid Syrstad Engen og Maiken Bakke har spilt med hverandre i en årrekke, både i Gimse og Trondheims-Ørn. Ikke minst på ungdomslandslaget.

Serieleder mot bunnlag

LSK-spilleren som representerer storfavorittene i venninne-derbyet. Midtbaneprofilen kom til Lillestrøm før sesongen og ti kamper inn i sesongen har gultrøyene ti seiere på ti forsøk. Det har vært en pangstart for Syrstad Engen, som debuterte med scoring etter et knapt minutt i debuten sin i gult og svart. Det har banet frem for landslagsspill. For en uke siden spilte Melhus-jenta alt da Norge tok to av to seiere mot Irland i VM-kvalifiseringen, og tok et langt steg mot neste års mesterskap i Frankrike.

Kontrastene kunne knapt vært større til Bodø, Grand og Maiken Bekke. Hun avgjorde åpningskampen mot Trondheims-Ørn, da hun scoret 2–1 på overtid i mars. Siden seieren over gamleklubben har det blitt ni strake tap og tidligere i uka ble det også cupexit mot nettopp Ørn.

- Hun er god å ha

Der handler det altså om mye mer enn tre poeng. Bakke har heller aldri slått Syrstad Engen som seniorspiller. Nå har de også bare møttes to ganger. Grand Bodø har hatt sin lille angriper fra Gimse på laget siden fjorårssesongen. Dermed møtte hun Syrstad Engen, den gangen i Trondheims-Ørn, to ganger i 2017.

- Hun har ikke nevnt det for meg, så hun vært ganske snill mot meg sånn sett! Vi får se, kanskje det er vår tur nå, sier Bakke.

Også hun er full av lovord om Syrstad Engen, som hun omtaler som bestevenninna.

Barnestjernene var rivaler

- Vi har vært gode sammen og mye sammen. Vi har hatt en del treningstimer sammen. Da vi spilte sammen i Gimse var det hun som spilte meg igjennom i bakrom, så jeg sprang og scora. Vi klikket bra fra starten av og har vært stolt av hverandre uansett, forteller Grand Bodø-spilleren.

Da de vokste opp som barn hjemme i Melhus var det slettes ikke slik. Da som nå spilte Bakke i rød drakt. Den gang for Gimse, som Syrstad Engen kom til som 14-åring. Før det spilte midtbaneprofilen i sort og hvitt, i moderklubben Melhus.

Melhus mot Gimse var Ingrid mot Maiken. Barnestjernene var rivaler.

- Vi har visst om hverandre siden vi var små, for vi møttes i en del kamper. Så ble vi ordentlig kjent på ungdomsskolen. Da vi var 14–15 år ble vi gode venner, men før det var vi egentlig rivaler, innrømmer Syrstad Engen.

"- Åh nei, vi skal møte Ingrid"

- Det var egentlig litt sånn at vi lurte på hvem av meg og Maiken som ville avgjøre. Da var ikke venner. Det var ganske irriterende å møte henne. Jeg kjente på det. Det var rivalisering, sier Syrstad Engen.

Bakke husker også de gamle møtene som unge. Kampene der de, i hver sin ende av banen, bøtta inn mål.

- Jeg husker det kjempegodt. Det var meg mot henne. Begge vi lekte oss og at hun scoret en del for det andre laget, mens jeg scoret for Gimse, flirer Bakke.

-Før vi ble kjent, var det litt sånn "åh nei, nå skal vi møte Ingrid". Men så kom hun til Gimse etter hvert, så det var bra. Da var det noen som kunne tre meg igjennom, flirer hun videre.

Avslører hverandres beste egenskaper

Ingen av dem vil avsløre hva de mener hverandres svakheter er før søndagens oppgjør. Men å rose hverandre, det kan de.

- Hun har en spisskompetanse med farten si, det har hun alltid hatt. Hun springer fra backene, sier Syrstad Engen, som likevel tror venninna vil slite i LSK-hallen.

- Vi har rutinerte backer, så det blir vanskelig for henne å komme rundt dem, sier hun.

Mens midtbaneprofilen nevner Bakkes fart, mener den kjappe Grand Bodø-angriperen at Syrstad Engens beste egenskaper er noe annet.

- Spilleforståelse. Hun er flink og rolig med ball. Vi må sørge for at hun ikke får for mye ball, sier Bakke.

- Får se hvordan stemningen blir

Det skiller en god del mil mellom venninnene, som er bosatt i Lillestrøm og Bodø. Men det blir en del meldinger mellom dem før kampene. Også nå.

- Det er ikke noe fiendtlig, så vi får se hvordan stemningen er på banen i morgen! Om vi er like positive da, flirer Syrstad Engen.

Avspark i LSK-hallen er klokken 15.