- Jeg er litt usikker på hvor mye kampen betyr, sier Melhus/Gimse-trener Jan Erik Wiedemann.

Tirsdag kveld møtes Melhus/Gimse og Byåsen elite til cupkamp i Melhushallen. Det betyr 3. divisjon mot eliteserie. David mot Goliat. Alle forventer at Byåsen legger ned ei god treningsøkt og vinner med trygge sifre. Inkludert Wiedemann. Derfor er ikke kampen så viktig. Men med tanke på seriestart om noen uker vil møtet med storesøster fra byen gi treneren en pekepinn på hvor laget står. Han har til det kjedsommelige gjentatt at Melhus/Gimse skal ha et lag i 2. divisjon fra sesongen 2018-19 og vil en solid prestasjon gi spillere en god dose selvtillit.

- Mange av våre spillere ønsker å ta steget opp til det nivået Byåsen er på. Så for vår del er det nyttig trening og gi oss referansepunkter. For Byåsen er det nok bare en kamp de må gjennom, for å komme videre til det begynner å dra seg til i semifinalene, sier treneren.

Tviler på cupbombe

- Hva betyr det å få matche seg mot topp 3-5-laget i landet?

- Vi kunne veldig gjerne tenkt oss å ha spurt Byåsen om en treningskamp, men det ville de garantert ikke giddet å bruke tiden sin på. Byåsen må strekke seg oppover. Men for oss er det kjempenyttig og cupen er glimrende mulighet og kanskje er vi så heldige (å møte Byåsen). Da får vi noen gode kamper før serien, sier han.

Kollega Arne Høgdahl i Byåsen forventer at 3. divisjonsjentene fra Melhus gjør et ærlig forsøk på å sende sjokkbølger gjennom håndball-Norge. Men han sier seg enig med Wiedemann som tidligere har uttalt at Byåsen vil vinne 99 av 100 oppgjør mot de svart og hvite.

- Det skjer alltid noen cupbølger, men det er vanskeligere i håndball enn i fotball. Men jeg forventer at de gjør et forsøk, sier han om oppgjøret.

Tankespill

- Hva vet du om Melhus/Gimse?

- Jeg vet at de er forynger og trener bra. Jan Erik er en bra trener som stiller krav til sine spillere, sier Høgdahl.

Byåsen-treneren og Wiedemann har en fortid sammen. For noen år siden var de duoen sammen om det sportslige ansvaret for herrelaget til Strindheim. Melhus/Gimse-treneren tror likevel ikke at elitelaget vil gi dem noe gratis i Melhushallen. Men er det likevel noen sjanse for at Melhus/Gimse kan utløse en cupbombe?

- Det måtte være at Byåsen roter seg bort og vi har en helt perfekt dag. Men de er på nivå én og vi på nivå fire, det er opp til dem å bestemme hvordan dette går. Det er artig å leke med tanken, men det er opp til dem å gjøre noe alvorlig galt om skal komme i en situasjon til å vinne, sier han.

Byåsen-trener Arne Høgdahl.
Melhus/Gimse-trener Jan Erik Wiedemann øyner eget lag små sjanser mot Byåsen. Foto: Thomas Olsen