Årets Norway Cup går av stabelen fra denne helga og varer fra 29. juli til 5. august. Leik, Melhus og Gimse stiller alle med lag på cupen.

Leik

Laget fra Korsvegen stiller med to lag i årets utgave. Begge er påmeldt i klasser hvor man spiller 7-er fotball, og det ene spiller i G16-klassen, mens det andre er med i G14. Til vanlig utgjør alle disse en treningsgruppe, og spiller i G16-serien her hjemme. Grunnen til at det er meldt på to sjuerlag til denne cupen, er antallet spillere, og for å få mest mulig spilletid på hver enkelt.

– Vi har 18 spillere med på årets cup. Det er litt mye til å ha 11-er lag, når kampene bare spilles over 2x20 min. Da fant vi ut at det beste er å melde på to 7-er lag, slik at alle får spille mye i løpet av kampene, sier Svein Idar Kjelsberg som skal ha ansvaret for laget i G16-klassen sammen med Frode Wold. Rune Langås er trener for laget som spiller G14 på cupen.

Leik har bare trukket norsk motstand i gruppespillet i årets cup. I G16-klassen møter de IL Bergsøy 2, Midsund IL og Flekkefjord FK 2. G14-laget møter Syril IL, Langangen IL og Lesja IL i gruppespillet, så gjenstår det å se om det venter noen lag fra andre nasjoner når begge lagene enten skal spille A- eller B-sluttspill utover uka.

Melhus

De svarte og hvite fra Melhus stiller også med to lag i årets cup. De har ett lag påmeldt i G19-klassen, den eldste klassen som er mulig å melde seg på i. Her skal melhusguttene få prøve å matche seg mot et lag fra Storbritannia, som heter International FC. i tillegg møter de to norske lag, Skjoldar IL og Bækkelagets FK 2.

Melhus stiller også med et jentelag, i 17-årsklassen. Disse har faktisk kommet i en gruppe bestående av hele fem lag, hvor alle er fra Norge. Kongsvinger IL, Hessa IL, Modum FK og Tertnes Fotball Damer er lagene melhusjentene må slå om de skal gå til A-sluttspill. Begge lagene fra Melhus skal spille 11-er fotball.

Gimse

Det tredje laget fra Melhus kommune er de rødkledde fra Gimse. De stiller i år med hele tre lag på Norway Cup, i klassene J16, J14 og G14. Jentelaget som spiller i 16-årsklassen er også trukket i en gruppe med fem lag, hvor alle er norske. Motstanderne her blir Otta IL, Greipstad IL, Selje IL og Havdur IL 1. Disse kampene spilles på 11-er.

Det andre jentelaget til Gimse er påmeldt 7-er fotball i J14-klassen. De har fått tre norske lag i gruppa, og skal måle krefter mot Sotra SK 1, Abildsø IL og Dale IL.

Gimses eneste guttelag er påmeldt 11-er fotball, i G14-klassen. Disse guttene skal måle krefter mot Nordstrand IF 2, Rena IL og Jotun IL.

Det blir spennende å følge alle disse lagene på årets cup, og uavhengig av sportslige resultat får vi håpe på en herlig opplevelse, og en sosial innholdsrik uke, som vil huskes i lang tid fremover.