Gimses G18-lag var det eneste laget fra Gimse på årets cup. De kom til 1/32-finalen i B-sluttspillet, hvor svenske Hanvikens SK ble for sterke, og guttene i rødt tapte 1–2. Gimse tok en tidlig ledelse, men greide altså ikke å holde helt inn.

Dette var synd for et Gimselag som på ingen måte gjorde seg bort i gruppespillet heller, hvor de tapte knepent mot begge de to lagene som gikk til A-sluttspill fra gruppa. Gimse følte selv de burde avgjort kampen i førsteomgang, men de greide ikke sette sjansene sine. Da skjedde det som ofte skjer i fotball, motstanderne scoret to mål, og avgjorde kampen til sin fordel.

En fantastisk opplevelse

Leder i Gauldal FK Arild Borren, har selv vært i Göteborg gjennom uka. Han skryter veldig av det sosiale miljøet, og sier alle har hatt en fantastisk uke.

–Gothia Cup har vært en fantastisk opplevelse for alle utøvere, trenere, lagledere og foreldre. Vi samlet alle til grilling torsdag kveld, og da 11-åringene spilte sluttspillskamp klokken 8 morgenen etter, stilte alle lag fra Gauldal opp for å heie dem videre, forteller han.

Videre skryter Borren også av arrangørene og trekker frem opplevelsen av å møte lag fra hele verden som noe som kommer til å sitte igjen.

–Cupen holder et svært høyt nivå på alle måter. Vi har møtt lag fra hele verden, bare det er en opplevelse jeg er sikker på har skapt minner for livet hos de aller fleste av oss, fortsetter han.

Fire lag med

Gauldal stilte med fire lag på cupen. J16-laget deres, røk i 1/16-finalen, også det mot et svensk lag, Assi IF. Til slutt ble det 0–3 tap her, men de lå lenge under bare 0-1, før svenskene scoret to mål til mot slutten av kampen. De svartkledde stilte også med ett jentelag i 14-årsklassen. Disse jentene røk ut i 1/32-finalen, mot det svenske storlaget Djurgårdens IF fra Stockholm.

I tillegg til to jentelag, stilte Gauldal også to guttelag på cupen, ett i G16-klassen og ett G11-lag. 16-åringene fikk tysk motstand i sin første sluttspillkamp, og gikk her på et 0–3 tap for laget som heter TSV Uesen. Tyskerne vant også to sluttspillkamper dagen etter, før de røk i 1/8-finalen på fredag.

Slo ut hjemmelaget

G11-laget til Gauldal vant sine to første sluttspillskamper, begge 2–1. Disse guttene var også veldig nært å komme seg videre til A-sluttspillet. I 1/32-finalen fikk guttene tøff motstand i IFK Göteborg, både hjemmelag på cupen og et tradisjonelt storlag i Sverige. Her vant Gauldal 2-1, og tok med det etter alle solemerker Gauldals første seier mot IFK noensinne.

Senere samme dag skulle guttene opp mot det franske laget JSC Pitray-Olier Paris. De møtte samme lag i gruppespillet, men JSC Pitray-Olier Paris har med flere lag på cupen, så dette var ikke samme lag som de møtte i de innledende kampene. Her ble det også seier 2-1, og dermed kunne Gauldal G11 sette nok et lag representert fra klubben JSC Pitray-Olier Paris på lista over lag de har slått.

I åttedelsfinalen møtte Gauldal SV West-Eimsbüttel fra Tyskland. Også her ble det seier for de svartkledde, og tyskerne ble overvunnet 3–2 i en jevn kamp. Kanskje var det de mange gauldalingene som hadde tatt turen for å heie guttene frem som skapte den ekstra lille motivasjonen som gjorde at de avgjorde kampen til sin fordel.

Finaletap mot engelsk lag

Nok et svensk storlag sto på motsatt banehalvdel i kvartfinalen for 11-åringene. Denne gangen var det Helsingborgs IF som skulle måle krefter med guttene fra Gauldal. Denne kampen ble faktisk live-streamet fra nettsidene til Gothia Cup.

I det 18. spilleminutt gikk svenskene opp i 1–0, men like før kampklokka passerte 28 minutter utlignet derimot gauldalingene, og lagene var like langt. Dessverre for Gauldal scoret svenskene igjen i det 34. spilleminutt. Dette så lenge ut til å bli matchvinnerscoringen, men guttene ga seg ikke og viste en herlig moral med å komme tilbake i kampen igjen for andre gang like før slutt i det 44. spilleminutt. Dette resultatet sto seg ut ordinær tid, og dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille lagene. Gauldalspillerne holdt hodene kaldest, og dermed gikk de videre til semifinale i B-sluttspillet. En strålende prestasjon av guttene.

I semifinalen ventet nok en klubb de hadde møtt tidligere i denne turneringen. Örgryte IS stilte med to lag i G11-klassen, og det ene laget vant gruppa Gauldal var i. I likhet med Gauldal var også Örgryte IS 2, som de skulle møte i semien, veldig nær A-sluttspill. De røk faktisk ut på målforskjell, da både lag nummer en, to og tre i deres gruppe endte på seks poeng. Gauldal vant denne kampen 2-1, og kvalifiserte seg for finale i B-sluttspillet.

Finalen gikk lørdag formiddag, og på motsatt side sto en gjeng gutter fra balløya, engelske Prep School Pumas var motstander. Det var tydelig et godt lag Gauldal møtte i finalen, og her gikk de på et ganske stort tap 1–5. Likevel skal 11-åringene være storfornøyde med sin prestasjon i årets Gothia Cup, og kan se tilbake på at de har slått både IFK Göteborg og Helsingborgs IF, som begge er to store lag i svensk fotball.

Vurderer å dra med mange lag neste år

Leder i Gimse Fotball, og lagleder for Gimses juniorlag, Vidar Olaf Krogh-Albertsen er også henrykt over arrangementet. Han skryter veldig av cupen, og mener dette er den beste cupen laget har vært på.

–Vi har vært på flere cuper, blant andre Norway Cup og Dana Cup tidligere. Jeg vil si at Gothia Cup er den beste vi har vært på, både når det kommer til boforholdene, logistikken og kamparenaene.

Videre forteller han at Gimse neste år mest sannsynlig stiller flere lag på den samme cupen.

–Vi har allerede snakket om å gjøre dette til en sosial happening for flere av de eldste aldersbestemte lagene i Gimse IL. Neste år vurderer vi å dra ned med mange lag, ettersom vi fikk et så godt inntrykk av cupen, legger han til.

HEIAGJENG: Gauldals G11-lag slo ut tyske SV. West-Eimsbüttel i åttedelsfinalen. De andre Gauldal-lagene på cupen stilte ivrig opp som supportere og heiet guttene fram til avansement. Foto: Arild Borren
STOR GJENG: Gauldal stilte mannsterkt på årets Gothia Cup. Foto: Arild Borren
SEIER: Gauldal G11 startet årets Gothia Cup med seier over JSC Pitray-Olier Paris og endte til slutt på andreplass i B-sluttspillet. Foto: Arild Borren