Hun har all grunn til å være glad i dag. Ikke bare ble erkerival Vålerenga fra Oslo øst slått 2–0 i LSK-hallen. Ikke bare spilte Syrstad Engen 90 minutter i derbyseieren.

Kjedelig svar

Derfor er LSK-jentas svar på drømmelørdagen endeløst kjedelig.

- Vi snakket ikke om det i garderoben etter kampen. Det er kult, men vi har hatt mindre fokus på det enn folk tror, sier Syrstad Engen til Trønderbladet.

- Dessuten var jo ikke jeg med i fjor høst da mange (åtte) av kampene ble spilt, så jeg har jo ikke vært med på alle, sier hun.

- Nå er du i overkant ydmyk.

- He he! Men nei, vi fokuserer ikke så mye på det. Vi fokuserte mer på at vi skulle slå Vålerenga. Det er en kamp som har hausset opp seg selv sånn sett, sier Syrstad Engen.

Men etter derbyseieren var det altså ingen, verken i trenerapparatet eller i spillergruppa, som nevnte at laget var historisk i norsk toppfotball.

- Er dere gale?

Slo LSK i fjor

Ingrid Kvernvolden og Emilie Haavi scoret målene som gjør at dagens LSK-jenter har navnene sine i gullskrift i norsk toppfotball. På herresiden er det faktisk også LSK som har rekorden for flest strake seiere. Den lyder på elleve – den satt i 1986.

Faktisk var Syrstad Engen med sist LSK tapte, mot Trondheims-Ørn da hun spilte hjemme i Trøndelag i fjor høst.

Feiret med DDE

Syrstad Engen mener seieren mot VIF var fortjent. Etter kampen fikk hun med laget ut på DDE-konsert i Lillestrøm. Trøndersk festallsang passer bestandig godt etter gode seiere.

- Ja det vil jeg si. God prestasjon. Vi sliter med å score, men vi hadde veldig troen på at det skulle komme. Så ruller vi opp et fint angrep sånn at den satt til slutt, sier melhusbyggen.

LSK Kvinner har nå 13 seiere på like mange kamper. Det gjør at de leder serien med tolv poeng ned til Klepp, ni runder før slutt.