Dermed er avstanden ned til nedrykksstreken nå sju poeng på en tabell som er i ferd med å dele seg i tre. Avdelingsvinneren rykker som kjent opp, mens de fire nederste må ta turen ned i 4.divisjon etter sesongslutt.

- Vinner veldig fortjent

- En godt gjennomført bortekamp av oss der vi til slutt vinner veldig fortjent. Etter hvert som målene rant inn, så gikk Løten mer og mer opp i liminga, men det var også litt vår fortjeneste. Vi hadde flere store sjanser og fikk også et mål annullert for offside, så seieren kunne med litt hell også vært enda større, sier Melhus-trener Tore Havdal på telefon til Trønderbladet på vei hjem fra Hedmark lørdag kveld.

Avgjorde etter pause

Spissvikar Håvard Ler ga Melhus ledelsen 1-0 etter et drøyt kvarter av kampen, før hjemmelagets Kristoffer Bugge Holtung utlignet til 1-1 bare to minutter senere. En uheldig Ifejuwa Joshua Ajieh hos vertene satte ballen i eget mål like før pause og fastsatte pauseresultatet til 1-2 i gjestenes favør.

Etter hvilen var Sindre Ohrstrand, Martin Nilsen, Mats Olav Olsen (straffe) og innbytter Basem Issa alle frampå med hver sin scoring for Melhus i det som til slutt ble lagets største seier så langt denne sesongen - og den fjerde totalt på bortebane.

I forbindelse med Melhus sin 5-1 scoring på straffe, pådro også hjemmelagets Kristian Strøm seg rødt kort.

- Kampen levde lenge, men i takt med at målene rant inn så ble Løten-spillerne frustrerte. De tapte 0-5 i forrige hjemmekamp og har åpnet høstsesongen med tre stygge tap, så jeg føler meg ganske trygg på at dette laget rykker ned i høst, spår Havdal om laget Melhus spilte 2-2 hjemme mot i serieåpningen i midten av april.

Var dette årsbeste synes du?

Luke ned til bunnen

Etter lørdagens viktige trepoenger ligger nå Melhus trygt plassert på 7.plass på tabellen med sine 21 poeng. Det skiller ni poeng opp til Byåsen som topper, mens avstanden ned til Tynset, Levanger 2 og Kolstad under streken er sju poeng. Helt nederst ligger Løten med elleve og Ottestad med ti. Fire lag rykker som kjent ned.

Trener Havdal uttalte til Trønderbladet tidligere i sommer at 30 poeng trolig er nok for å berge plassen i lagets første sesong på nivå fire i norsk fotball på mange år.

Melhus manglet en rekke spillere grunnet skade og mellom stengene fikk Øyvind Onsøien sin første hele kamp fra start i Adrian Husbys skadefravær.

Neste kamp for Melhus sin del er hjemmekamp mot Brumunddal førstkommende lørdag.

PS: Victoire Gamwanya fikk sin debut i Melhus-trøya da han erstattet Martin Kusslid på kanten på tampen av 1.omgang.