Lørdag starter Norway Cup. Til sammen 30.000 barn på 1.900 lag fra 50 ulike nasjoner deltar i det som omtales som verdens største fotballturnering.

Blant de påmeldte lagene finner vi fem lag fra distriktet vårt. Gimse stiller med jenter 17 år og gutter 16 år (to lag), mens Melhus sender av gårde gutter 16 år og gutter 18/19 år.

Gimse J17

For å finne ut hvordan stemningen er før avreise tok Trønderbladet turen på en av treningen til Gimse G16- og J17 på Brekkåsen stadion.

Gisle Riset er en av trenerne for Gimse-jentene. Han forteller at de bortsett fra et par uker med pause, har trent bra i sommer. Troppen består av 20 jenter og mange foreldre blir med til Oslo som heiagjeng.

– De samme jentene var med på Norway Cup for første gang i fjor. Da spilte vi i 15/16-årsklassen og ble slått ut i 16-delsfinalen i A-sluttspillet. Vi har ikke satt oss noen hårete mål, men spillerne har ambisjoner og vil selvfølgelig vinne alle kampene, sier Riseth.

Kaptein Oda Skimmeli og Åse Sol Størseth gleder seg til fotballturneringen.

– Det hadde vært artig å komme lenger enn i fjor, men vi kan godt ryke ut tidligere så lenge vi føler vi har spilt god fotball. Det sosiale rundt cupen er like viktig som fotballen, forteller Skimmeli.

Jentelaget får en ekstra stor opplevelse når de skal spille TV-kamp på TV2 mot Løv-Ham IL førstkommende tirsdag. Kampen starter klokken 13.45.

Gimse G16

Hovedtrener for Gimses to guttelag, Hjørvard Bjørnbeth, opplyser at de har forberedt seg til cupen så godt det lar seg gjøre.

– Med mange av spillerne bortreist på ferie er det vanskelig å få kontinuitet i oppkjøringen, men vi har vært cirka halvparten på trening i sommer, sier Bjørnbeth.

Gimse-guttene reiser sørover med en tropp på 29 spillere. To av spillerne er Fredrik Sneen og Sander Kjøraas.

– Vi gleder oss til å møte nye lag, og det hadde vært ekstra gøy å spille mot utenlandske lag. Det ville for eksempel vært en stor bragd å slå et lag fra Brasil, for de er tekniske og gode, sier Sneen.

Begge guttene har deltatt på Norway Cup tidligere og ser fram til ei ny uke på Ekebergsletta.

– Målsettingen vår er å spille bra og nå så langt som mulig. Vi gleder oss også til Tusenfryd. Samholdet i laget blir bedre når vi finner på ting utenfor fotballbanen, forteller Kjøraas.

Melhus G16

Melhus gutter 16 år stiller med 14 spillere på den store fotballcupen. Trener Liv Randi Sira forteller at laget har hatt et par uker med intensiv trening etter fotballpausen.

– Denne uka har vi hatt fire treninger. Vi trener ikke utelukkende til Norway Cup, men bruker det også som en oppkjøring til høstsesongen, sier hun.

Ifølge Sira er målsettingen for Norway Cup å komme så langt de klarer, men det sosiale blir like viktig.

– Det sportslige er så klart viktig, men vi tar det som en tur og håper både spillere, trenere og foreldre kan bli litt mer sammensveiset, forteller treneren.

Melhus G18/19

Det femte og siste lokale laget som deltar på Norway Cup er juniorene til Melhus. Guttene er med i turneringen for tredje år på rad. Årets tropp består av 17 spillere.

– Vi har gjort unna fysiske tester på trening og det ser veldig bra ut før avreise, sier hovedtrener Erik Skjærvold.

Melhus gutter 18/19 år har god tradisjon for å gjøre det bra på cupen. I fjor røk laget ut i 8-delsfinalen i A-sluttspillet.

– Vi håper å gjenskape prestasjonen fra i fjor og kanskje få en kamp til, da skal vi være kjempefornøyd. Vi drar uansett til Oslo for å spille tre gode kamper og skal i hvert fall ikke ryke ut med for dårlig innsats. At noen lag er bedre må vi bare akseptere, forteller han.