Gimses G19-lag spilte seg frem til semifinalene i B-sluttspillet. Der ble det tap på walk-over. Rødtrøyene kunne nemlig ikke stille lag siden semifinalen mot Freidig 2 gikk fredag formiddag - mens sju av spillerne var på jobb.

- Gutta er skuffet og vi er skuffet. Vi har jobbet med ledelsen i Skandia Cup siden tirsdag. Vi jobbet for å få flyttet kampene og gjorde de oppmerksom på at dette kunne skje, sier lagleder Vidar Krogh-Albertsen.

- De kunne ikke strekke seg noe på det, så det var dumt, fortsetter han.

- Tror ikke vi hadde meldt oss på

Klokken 12.20 skulle kampen mot gutta fra Tyholt startet. Det ble altså ikke et passende tidspunkt for snekkerne, rørleggerne, lærlingene og de med sommerjobb på Gimse G19.

- Jeg tror ikke vi hadde meldt oss på om vi visste at det var fredagskamper på dagtid. En del av grunnen til at vi meldte oss på var at innledende runder gikk på kvelden og det var greit. Det er veldig dumt med sluttspill på dagtid, mener Gimses lagleder.

Laget slo Trond 1-0 i sin åpningskamp av turneringa, før det ble braktap 7-1 mot Ranheim og 10-0 mot Strindheim. B-sluttspillet ble innledet med 9-0 over Utleira torsdag kveld.

- Vi ble litt deppa

- Vi hadde en kanonkamp i går kveld og gutta var gira på semifinale. Vi jobbet til klokken 23.30 i går med å få flyttet kampen. Freidig var med i dialogen. Allerede tirsdag ble arrangørene varslet og jeg føler vi ble lovet at de skulle fikse det. Vi purret på dem og det virket som det var først i går de begynte å jobbe med det, sier Krogh-Albertsen.

- Vi ble litt deppa da de ikke fikset det. Jeg tror det er grunnen til at Skandia Cup ikke får med seg å mange av de eldre lagene, slår han fast.

OPPGITT: Lagleder Vidar Krogh-Albertsen for Gimse G19. Foto: Arkivfoto

Vil ikke endre på oppsettet

Leder i Skandia Cup, Brynjar Aune, mener de ikke hadde sjanse til å flytte Gimse-kampen.

- Det er satt opp et kampoppsett med sluttspill og kamper videre. For det første berører det lag og banekapasitet. Ikke bare motstander, men skal man flytte semifinalen, må finalen flyttes også. Hvis ikke blir det for kort tid mellom kampene. Det berører for mange og det går ikke på kort tid, når man får beskjed dagen før, sier Aune.

- Vi fikk høre om det onsdag kveld, men den offisielle henvendelsen kom ikke før torsdag. Det hadde uansett ikke gått, sier turneringslederen, som sannsynligvis ikke vil gjøre noe med dette til neste år.

- 15 av 16 G19-lag var fornøyd med oppsettet. Vi la opp til at de eldre skulle spille på ettermiddag og kveld på grunn av jobbsituasjon. Det setter de pris på. Turneringen går over seks dager og det er nok. Det er en dag med sluttspill og når man skal spille flere kamper på samme dag, sier det seg selv at man må starte tidlig, sier Aune.

- Det blir nok sånn til neste år også, slår han fast.