Håndballspiller Marie Rokkones Hansen er hjemme igjen etter å ha spilt firenasjonsturnering for ungdomslandslaget til Norge i Ungarn i helga. For debutanten og melhusbyggen var opplevelsen totalt sett en stor opptur.

– Det var en fantastisk følelse. Jeg fikk oppleve det jeg har jobbet for i flere år – å spille i den norske trøya, sier 17-åringen til Trønderbladet.

– Stigende form

Under åpningskampen på fredag, vant de norske jentene mot Danmark. Lørdag ble vertsnasjonen Ungarn mange hakk for store. Søndagens siste kamp mot Nederland endte med et knepent tap; 28–30, men her hadde Rokkones Hansen kanskje sin beste kamp og noterte seg med fem mål.

– Jeg følte jeg hadde en stigning under hele samlingen. Dette var også en del av planen jeg og Jan Erik Weidemann (trener Melhus/Gimse, journ.anm.) hadde satt oss før jeg dro til Ungarn. Jeg følte det fungerte fint og er ganske fornøyd med den siste kampen. Da følte jeg at jeg fikk vist meg enda litt mer fram og var i større grad med på å bidra for laget, forteller hun.

Får skryt av sjefen

Sjef for U-jentene, Pål Oldrup Jensen, trakk også frem prestasjonen hennes etter kampen:

– Marie Rokkones Hansen kommer inn og gjør en veldig god kamp både i angrep og i forsvar, sier treneren til handball.no.

Håndballtalentet setter stor pris på tilbakemeldingene fra sjefen.

– Det er en veldig god følelse å tenke på at landslagstreneren legger merke til meg. Det kjennes godt å få gode tilbakemeldinger, forteller hun.

– Gjør en grei turnering

Rokkones Hansen er ikke fornøyd med at laget ikke nådde helt til topps i turneringen, men hun synes likevel at de presterte midt på treet.

– Vi har mange gode situasjoner og gjør mye bra i forsvar i lange perioder. Likevel er det en god del vi kan jobbe videre med. Vi mangler litt på samspillet. Men alt i alt, en ganske grei turnering, forteller hun.

–  Hvordan følte du nivået var sammenlignet med det du er vant til fra klubbhåndballen?

– Nivået var høyt. Mange gode spillere på både motstanderlag og det norske landslaget. Nivået kan fint sammenlignes med et elitelag, og det var deilig å få kjenne på hvor nivået ligger på aldersbestemte landslag, sier Rokkones Hansen.

På spørsmålet om hva hun tenker om sin egen framtid på håndballbanen etter debuten på ungdomslandslaget, svarer Rokkones Hansen:

– Videre tenker jeg å ta det litt som det kommer, sier hun.