Håndball

Søndagens kamp mot Nederland endte med et knepent tap; 28–30. Men for debutant og melhusbygg Marie Rokkones Hansen var dagen personlig sett en opptur. Hun noterte seg fem mål, og sjefen trakk frem prestasjonen etter kampen:

- Marie gjør en veldig god kamp

– Det skal også sies; det er ikke bare svart, det er mange ting som er positivt. I dag hadde vi et bedre målvaktsspill, og Marie Hansen kommer inn og gjør en veldig god kamp både i angrep og i forsvar. Mia Svele spilte i dag, og viste at hun var på gang, selv om hun trenger litt tid for å komme opp på nivå, sier han til handball.no.

Også på lørdag spilte de kamp, da mot vertsnasjonen Ungarn. De bød på tøff motstand, som forventet.

Tapte mot Ungarn

– De (Ungarn) var gode i dag. Vi var også periodevis det samme i forsvar, og framover fikk vi spilt oss til noen gode sjanser. Dessverre var det altfor mye bom alene med keeper. Det holder ikke, sier Oldrup Jensen, som danner trenerteamet til LK00 sammen med Ellen Bredal Oftedal til handball.no.

Trenerne fikk se et ungarsk lag som gikk fryktløst til verks. De opparbeidet seg tidlig en god ledelse, og til pause var stillingen 17–12. Mye på grunn av misbrukte sjanser alene med målvakt. Kampen endte 33–21 til Ungarn.

Under åpningskampen på fredag, vant de norske jentene mot Danmark.

Marthe.Eid@tronderbladet.no

982 60 454