Lone har høye mål og er sikker på at formen skal bli langt bedre enn den var sist helg. På de tre første mønstringsrennene foran junior-VM ble Lone Johansen nummer én, åtte og åtte.

Inne i uttaket

– Om seniormesterskap er større, er det stort å komme også til junior-VM, smiler Lone og legger til: – Hvis jeg da gjør det.

Juniortrener Geir Endre Rogn bekrefter at Johansen er inne i hans uttak. Det skal godkjennes av langrennskomiteen. Onsdag blir det offentlig.

Junior-VM arrangeres i Obergoms i Sveits. Mesterskapet starter i slutten av måneden.

– Jeg håper å få delta på mest mulig, sier Lone.

Hun får ganske sikkert fellesstarten med skibytte som det var på det ene mønstringsrennet som hun vant.

– Jeg håper at jeg får gå alt utenom sprint, sier Lone.

Tenker toppen

Melhusbyggen har som mål om å kjempe blant de aller beste.

– Jeg vil være i medaljekampen. Jeg reiser ikke til mesterskapet for å bli nummer fire.

Denne uka blir det lett trening for å få tilbake overskuddet etter de tøffe uttaksløpene og så skal formen lirkes til den beste mulig. Planen for det legges sammen med trener Rogn.

– Under mønstringsrennene på Beitostølen var ikke formen den beste. Det mangler mye på toppformen akkurat nå. Slik var det også under mønstringsrennene for ett år siden.

Helt ny hverdag

Sammenlignet med sist vinter har Lone helt andre forutsetninger for å trene og satse. I fjor gikk hun på videregående i Trondheim. Nå er hun blitt heltidssatsende.

– Jeg begynte å studere på NTNU, men fant raskt ut at studiene ikke var noe jeg ville forsette med.

Som ei av jentene på juniorlandslaget har hun også fått ei seks–sju dager lang samling hver måned.

– Det er inspirerende å være på laget og trene med de beste. Det gir god matching, sier hun. – Så har det vært godt å ikke ha skole. Nå kan jeg trene på dagtid når jeg er mer uthvilt- Dermed kan jeg gjennomføre øktene enda bedre enn om det er om kvelden. Det er også fint å trene på dagtid siden det også er da som konkurransene avgjøres.

Sammenlignet med tidligere er det både blitt mer hardt og flere dager med to økter. Hennes rådgivere er juniorlandslagstrener Geir Endre Rogn og Melhus-trener Martin Hovin.

– Martin kjenner meg aller best.