10 kilometer med skibytte er VM-øvelse i Sveits i slutten av januar. Søndag vant Lone Johansen tilsvarende distanse på Sjusjøen under juniorenes VM-mønstring. Dette var også eneste 10 kilometer med skibytte før uttaket skal foretas. 19-åringen fra Melhus følte seg sterk under skøytedelen og avgjorde på oppløpet.

- Det gir meg en boost å vite at jeg også kan avgjøre på slutten, sier hun.

Gir trygghet

Søndagens triumf betyr at hun langt på vei er klar for VM i Sveits i slutten av januar, selv om norgescupen over jul også er tellende for VM-uttaket. Det bekrefter landslagstrener Geir Endre Rogn overfor Trønderbladet.

- Hun er i praksis klar, men det bør fungere sånn høvelig bra på nyåret også. Det har vært litt vekslende på jentesiden med forskjellige vinnere, men Lone er i praksis klar for VM, gjentar han.

Meldingen fra landslagstreneren gir Johansen en ro på at det hun gjort i sommer og høst har funket.

- Jeg håper at jeg har en mulighet nå som jeg har vunnet et av rennene. Det føles veldig betryggende, nå kan jeg senke skuldrene litt og ha ro på trening. Jeg kan hvis jeg har dagen, sier Johansen om søndagens seier.

Medaljekandidat i VM

Landslagstrener Rogn mener Melhus-jenta har tatt steg siden hun ble tatt ut på landslaget i vår og spesielt fartsmessig. Det viste hun både søndag og på lørdagens sprint. Målet var semifinale og det greide hun.

- Det gjorde godt. Det er hardt å komme til semifinale, for det er mange gode sprintere i Norge, sier Johansen.

Med gode avslutningsegenskaper kan 19-åringen nå langt i VM. Det tror i hvert fall landslagstreneren.

- På de lengste distansene er det høyt nivå, men Lone er en av dem som har en god sjanse. Men da må hun virkelig ha en god dag, understreker Rogn.

For løperne som er på landslaget bar det rett til Storefjell etter VM-mønstringen. Først venter et par rolige dager for å restituere godt etter VM-mønstringen før utøverne skal gå noen lange turer.

- Det blir bra å trene med laget og det er alltid artig å være på samling, sier Johansen.

Geir Endre Rogn er trener for juniorlandslaget. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix