– Hallen er veldig fin, sier Alma Louise Berg fra heiagjengen under storkampen i Melhushallen Nord onsdag kveld.

Solide tilbakemeldinger

Mange møtte opp for å se den nye idrettshallen i Melhus, og det var stormende jubel for hvert mål hjemmelaget Melhus skåret mot Bergen. Oppe på tribunene ga publikum solid oppbacking i form av applaus, plakater, bjelleklang og med roperter. I hallen var det feststemning med mange brede smil.

Heiagjengen består av Mia Charlotte H. Gagnås, Alma Louise Berg, Andrea Melien, Lina Eid Megård og Tora Kvalvik. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Melhushallen Nord bærer fortsatt preg av å være en byggeplass, og brukstillatelsen kom i siste liten for den første håndballkampen. Under hallen er det parkeringshus. Samlet har bygget kostet rundt 150 millioner kroner.

Publikum i Melhushallen Nord. Foto: Gunn Heidi Nakrem

I inngangspartiet var det kiosksalg, og utdeling av gratis pølse og kaker før kampen starter. I en av korridorene tripper unge barnehåndballspillere etter å få komme ut på banen sammen med førstedivisjonslaget. Maskotene og spillerne blir godt mottatt av publikum.

Alt er klart til den første storkampen i Melhushallen Nord. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Maskotene ventet spent på å få gå ut på banen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Heia-plakater høres naturligvis med på en håndballkamp. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Publikum fulgte spent med på kampen. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Oppmann i 14 år

Én av dem som fulgte spent med på kampen, var Jens Otto Havdal som har sønnen Bjørn Otto (21) på 1. divisjonslaget til Melhus.

– Hallen er ikke helt ferdig ennå, men de har fått brukstillatelse slik at vi får brukt hallen. De gamle garderobene brukes siden de nye ikke er helt ferdige ennå, sier Havdal som har vært oppmann i 14 år.

Havdal satt også i Melhus kommunestyre i forrige periode da diskusjonen gikk om det skulle bygges nye spilleflater. Utfallet ble at kommunestyret bygde Gimshallen og Melhushallen Nord.

– Jeg er veldig fornøyd med at det ble et vedtak for idretten i Melhus. Det er første gang Melhus har et førstedivisjonslag, og vi håper at vi berger plassen. Jeg vil gi ros til trenerparet Asle Hårsaker og Inger Mærk samt til Ole Anton Sæterås og Hilde Marthinsen. De er viktige personer for laget. Grunnstammen i laget er 2001-årgangen, og så er det påfall av andre som blant annet Torbjørn Eide, sier Havdal.

Tidligere ordfører Gunnar Krogstad (Ap) var blant publikummerne i hallen.

Jens Otto Havdal har vært vært oppmann i 14 år, og har en sønn som spiller på førstedivisjonslaget. Foto: Gunn Heidi Nakrem
De siste detaljene skal på plass etter at melhuslaget og maskotene har kommet ut på banen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Alt er klart til en spennende kamp. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Snorklipping

Før kampen kommer i gang, er det offisiell åpning der ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) klipper snora ute på banen. Jagtøyen kommer i talen inn på at Melhushallen Nord vil bli ei storstue for Melhus, og at hallen er en stor politisk seier. Maskotene marsjerer inn på banen sammen med melhuslaget, og så er kampen i gang. I løpet av noen få minutter er de første målene plottet inn.

Kampen gikk denne gang ikke i favør av melhuslaget med 26–34 til Bergen Håndball, men det kommer nye sjanser.

Som seg hør og bør var det snorklipping, og den besørget ordfører Jorid Jagtøyen (Sp). Foto: Gunn Heidi Nakrem
Stemninga var ikke alltid helt på topp på melhuslaget. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Maskotene gledet seg til å få komme inn i hallen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Melhuslaget og maskotene er klar til å marsjere inn på banen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Melhushallen Nord har tribuneanlegg, og publikum fulgte spent med på kampen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Melhushallen Nord er koblet sammen med Melhushallen slik at en kan gå mellom hallene. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Trønderbladet hadde en fyldig dekning av den første håndballkampen i Melhushallen Nord, og her intervjues ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) av frilansjournalist Robert Presthus. Journalist Truls Lereggen står bak kamera. Foto: Gunn Heidi Nakrem