– Kom igjen Melhus, ropte guttene mens de trommet, fløytet og brukte ropert for å få gitt lyd under kampen søndag i Melhushallen.

Sørget for trøkk

Petter Tømmervold, Jomar Hilanmo, Jesper Solstd og Andreas Amadeus Svegård var blant publikummet som var i Melhushallen da Melhus gikk seirende ut av kampen mot Tiller, og så rykket opp til 1.divisjon.

– Jeg er her for å støtte laget mitt, og vi skal ha trøkk på tribunen. Det er enklere å spille håndball når vi backer opp spillerne, sier Jomar Hilanmo i pausen.

Jomar spiller på Melhus 2004, og han forteller at spillere trener sammen.

– Vi kjemper jo sammen både på banen og på tribunen. Kampen er jevn og fin, sa Jomar før det braket løs igjen i den andre omgangen.

Mange på tribunen

320 betalende tilskuere var i Melhushallen, og stemninga var meget god. De fikk se Melhus slå Tiller 33–22.

– Melhushallen eksploderte. De har jobbet mot dette i ett år, og de har trent på høyt nivå i lang tid. Navnelista for målscorere var lang. Spillere, både dem som er ute på banen og de som sitter på benken, jubler for lagkamerater. Det er ei stor og sterk foreldregruppe rundt laget, og Hilde Martinsen kan godt nevnes, sier Pernille Wahlberg som har både en sønn og en nevø på laget.

Jorid Jagtøyen som også fulgte spent med på kampen, forteller at det på laget til Melhus var to brødrepar og ett søskenbarnpar.

– Og mor og far Hårsaker Mærk var på benken med Mikkel på banen, forteller Jagtøyen.

I pausen var det salg av sveler og kaker, og etter kampen var det rask opprydding. På kjøkkenet sto blant annet Pernille Wahlberg og søsteren. Spøkefullt forteller Wahlberg at hun har vært i Melhushallen i ulike sammenhenger siden 1992, og at det i starten var i forbindelse med at Bjørn Tore spilte på herrelaget. Datteren Sigrid var også i hallen som en del av heiagjengen.

Spillerlista: Mikkel Hårsaker Mærk, Bjørn Otto Havdal, Klaus Kornelius Lervik, Thomas Martinsen, Hermann Wahlberg, Simen Martinsen, Elias Raanes Sæteraas, Edvard Sørensen-Fuglem, Einar Berg, Truls Gunnarson og Ronalds Putans.

foto
Det ble skikkelig applaus for melhusspillerne. Foto: Gunn Heidi Nakrem
foto
Publikum fulgte spent med på kampen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
foto
Publikummet fikk takk etterpå for innsatsen på tribunen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
foto
Det var stor glede over opprykket. Foto: Gunn Heidi Nakrem
foto
Jubel etter kampen og takk til publikum. Foto: Gunn Heidi Nakrem
foto
Pausemat hører til. Ved bordet står Marianne Orheim og Jon Erik Lund, mens Per Olav Skurdal Hopsø står med ryggen til. Foran ham sto Pernille Wahlberg. Foto: Gunn Heidi Nakrem
foto
I pausen var det salg av bakst og brus. Foto: Gunn Heidi Nakrem
foto
I starten var det en ekstra spent stemning på trener- og spillerbenken. Foto: Gunn Heidi Nakrem
foto
Kampen mellom Melhus og Tiller endte 33-22. Foto: Gunn Heidi Nakrem