Breddefotballen har nå tatt sommerpause. Alle lagene fra Melhus og Midtre Gauldal har fortsatt mye å spille om til høsten, og samtlige bortsett fra Gimse er i en posisjon som gjør at de kan rykke opp en divisjon.

Melhus

Melhus er det eneste laget i kommunene som er i 4. divisjon. De rykket i fjor opp fra femte, og har tatt nivået over på en god måte. De har levert en solid sesong så langt, og ligger som nummer fire på tabellen, men har etter 11 kamper bare fire poeng opp til serieleder Heimdal. Mellom Heimdal og Melhus ligger også Kil/Hemne og Ranheim 2, så det blir en veldig nervepirrende opprykkskamp, forhåpentligvis med spenning helt til siste slutt i denne avdelinga. Melhus åpner høstsesongen med toppkamp hjemme mot Kil/Hemne torsdag 10. august.

Støren

Beveger vi oss en divisjon ned, finner vi tre lag fra i samme 5. divisjonsavdeling. Det best plasserte av disse etter halvspilt serie er Støren, som ligger som nummer tre på tabellen, bare to poeng bak serieleder Brekken og a poeng med serietoer NTNUI 2. NTNUI 2 har dessuten en kamp mindre spilt enn Støren, så her kan differansen komme opp i tre poeng om den kampen skulle vinnes av studentene. Størens to første kamper etter sommeren er to lokaloppgjør. Først gjester de Gimse 11. august, før de tar imot Trønder-Lyn til toppoppgjør 18. august.

Trønder-Lyn

Om Støren er med i opprykkskampen, kan det samme absolutt også sies om Trønder-Lyn. De gulkledde fra Kvål er bare to poeng bak Støren, og innehar fjerdeplassen på tabellen. Trønder-Lyn åpner høstsesongen med hjemmekamp mot nedrykksplasserte Tynset 2 søndag 13. august, før den nevnte toppkampen mot Støren går av stabelen helga etter. Vinneren i den kampen vil fort kunne være med i opprykkskampen helt til siste slutt, og muligens bli Gauldalens andre lag i 4. divisjon.

Gimse

Gimse er også i samme avdeling som Støren og Trønder-Lyn, men kjemper i den andre enden av tabellen. Etter seieren over Tynset 2 i siste kamp før ferien, klatret Gimse forbi nettopp Tynset 2, og over nedrykksstreken. De ligger nå på 8. plass på tabellen hvor lag nummer ni og ti rykker ned. Gimse slo også Gauldal i OBOS-Cupen før de gikk ut i ferie, noe som kan gi laget en ekstra giv inn mot høsten. Hovedfokuset til de rødkledde vil nå være å berge plassen, slik at man unngår nedrykk til 6. divisjon, noe de blant annet mot Gauldal viste at de er for gode til.

Leik

Laget fra Korsvegen har vunnet ni av de ti seriekampene de har spilt i vår. Likevel er opprykket langt fra sikret, og det er bare to poeng ned til Gauldal, og tre ned til Kolstad 3. Det lukter en nervepirrende og spennende avslutning på sesongen også i 6. divisjon, hvor både Leik og Gauldal satser hardt for å komme opp til neste nivå. Leiks eneste tap så langt kom i toppkampen mot nettopp Gauldal i nest siste runde før ferien.

Gauldal

Den sammenslåtte klubben vant i fjor avdelinga like foran nesen på Leik. Det ble dog ikke opprykk likevel, på grunn av det spissede seriesystemet som ble innført før fjorårssesongen.

I år er målet krystallklart, og klubben går helt klart for opprykk.

For andre år på rad ser Leik ut som den argeste rivalen til dette opprykket, og vi kan fort få en ren seriefinale når disse to lagene møtes i siste seriekamp 5. oktober.

I FORM: Gimse og Stian Gran Olsen (avbildet) avsluttet vårsesongen med to strake seire, og ser nå oppover på tabellen. Foto: Mats Eid Bjørset
MER JUBEL? Melhus er for alvor med i kampen om opprykk til 3.divisjon foran høstsesongen. Her feires en scoring under hjemmekampen mot Meldal i vår. Foto: Inge Grytbak