En av Trondheim Skishows mest interessante dueller onsdag kveld sto mellom to jenter fra Gauldalen.

Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo og Lone Johansen fra Melhus kriget side om side helt til semifinalen. Her var det Johansen som trakk det lengste strået og tok seg videre til finalen. I

- Det var stort å slå Anne Kjersti. Hun hang på meg helt til oppløpet, så jeg måtte gi alt jeg hadde for å ta meg videre til finalen, sier en sliten Johansen til Trønderbladet.

- Jeg hadde ikke håp om finaleplass i det hele tatt, så jeg er veldig godt fornøyd. Jeg er jo egentlig ikke noe god i sprint, men dette var et annet type skirenn, nesten som fellesstart distanse, fortsetter skitalentet, som aldri har fått foran så mange tilskuere før.

Marit Bjørgen vant forøvrig skirennet foran Kathrine Harsem, Charlotte Kalla, Julie Myhre og Lone Johansen.

- Blir et troneskifte nå

Vinner Bjørgen lot seg imponere av Johansen.

- Jeg synes det er veldig artig at det kommer opp nye utøvere fra Gauldalen. Hun har hatt en god sesong og det er inspirerende å se, sier tidenes vinterolympier.

Kalvå var naturligvis ikke like fornøyd med å bli slått ut av Johansen, men skryter av 19-åringen.

- Det blir et troneskifte nå. Lone er ei sterk jente og blir skummel i framtida. Jeg ga det jeg hadde, men jeg hadde ikke mer å gi i dag, sier Kalvå med et lurt smil om munnen.

- Hvordan synes du det var å delta i Trondheim Skishow?

- Dette var helt rått. Det er imponerende det de har fått til. Jeg håper det blir tradisjon fremover. Jeg anbefaler flere å ta turen nesten år, forteller hun.

PS! Trondheim Skishow ble gjennomført på en slik måte at man gikk en runde på 1 kilometer. For hver runde ble de bakerste i feltet kastet ut. Til slutt sto det igjen fem løpere i finalen.