Da melhusjenta satte seg i sulkyen bak Federal Crown i det første løpet på Leangen, hadde hun ikke vunnet løp siden i begynnelsen av mai. Det er litt uvanlig til henne å være, men nå slo hun tilbake og ble dagens mann, som det heter. Kyrksæterøra-traveren Federal Crown er et solid bekjentskap som har gledet Bjørnbeth mange ganger.

Sjuåringen stakk til tet, for så å overlate til favoritten Crackajack på første bortre langside. Da var det lett å tenke at løpet var kjørt, men sistnevnte hadde ikke nok igjen på oppløpet til å forsvare seg. Federal Crown tok seg greit forbi, og holdt samtidig unna for Bestbyarsenal og Magne Olsen som kom ute i banen.

Første seier

Orkanger-hoppa Il Oda var heller ikke noe nytt bekjentskap, men Bjørnbeth hadde ikke vunnet med henne tidligere. Fra sitt bakspor lå ekvipasjen sist i feltet til ut på siste bortre. Da ble angrepet satt inn, hoppa tok seg forbi den ene konkurrenten etter den andre, og gjennom den siste svingen var hun absolutt på skuddhold. På oppløpet hadde Il Oda fremdeles størst fart av alle og vant sikkert foran Hovsten Express.

- Hun har vist form veldig lenge og fortjente å vinne. I dag klaffet det endelig, uttalte kusken etter dagens andre seier.

Årets første

Åtte år gamle She’s In Love vant to løp på tampen av fjoråret, og viste at det bor noe i hoppa på stall Brækken. Etter det har det vanket gode plasseringer, uten prikken over i’en. Nå kom omsider seieren i det 13. forsøket.

Hoppa viste noe av fartsressursene sine da hun rundet feltet og overtok teten på første bortre langside. Fra da av var She’s In Love utilnærmelig. Seieren ble på flere lengder foran favoritten Brilliant Star.

- Vi tok det pent fra start og vant komfortabelt, meldte Brækken. Han var fornøyd med hesten, men misfornøyd med banen. Flere med han mente at banen var humpete og ujevn. – Vi var heldige som ikke galopperte. Banen er under enhver kritikk, tordnet kusken.

Urutinert vinner

Arve Sjoner avrundet kvelden med seier bak debutanten Bleke Silver. Pondus-sønnen var udiskutabelt best, men det ble en småpussig løpsutvikling. Sjoner var i tet før første sving, og ledet i fortsettelsen med flere lengder. På siste bortre bremset Bleke Silver og slapp Jatsy og André H. Stensen forbi. Men ut av siste sving gikk treåringen ut fra lederryggen og overtok på nytt, for så å vinne med halvannen lengde.

- Da jeg skulle regulere sjekken, trodde den at den var ferdig. Det er en urutinert men fin hest, forklarte Sjoner etter debutantens seier.