Noralf P. Brækken og hans nye stjerne Evil Enok M.E. trakk et perfekt annetspor i dagens utgave av Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg, men fungerte dårlig for dagen og spolerte sjansene på galopp etter en drøy runde. Nå blir det heller ikke noe av den planlagte starten i Finland om en uke.

Evil Enok M.E. overrasket de fleste med å spurte inn til 2. plass i Oslo Grand Prix for en måned tilbake og rundet samtidig to millioner kroner innkjørt etter den innsatsen. Melhus-ekvipasjen var en del mer betrodd av spillerne før dagens storløp, men etter en god oppvarming, fungerte ikke hesten optimalt for sin trener og kusk Brækken i selve løpet som hadde en førstepremie på hele 800 000 kroner.

– Det er klart jeg er skuffet sånn umiddelbart etter løpet, men hesten fungerte ikke som han skulle og det var ikke overraskende at han galopperte seg vekk inn mot nest siste sving, sier Noralf P. Brækken til Trønderbladet like etter løpet.

– Merket det i prøvestarten

5-åringen så fin ut i oppvarmingen, men etter prøvestarten skjønte kusken at hesten ikke hadde sin beste dag.

– Ja, han leverte en veldig fin oppvarming. Jeg var godt fornøyd med den, men allerede i prøvestarten før løpet kjente jeg at han ikke var som han skulle. Derfor var det ikke overraskende for meg at han galopperte, forteller han.

– Han slet med å tette luken til Kolgjinis hest i dødens hele veien, og skal man være med i denne klassen må man fungere 100 %. Ellers går det ikke. Vi har sjekket han opp to ganger etter Oslo Grand Prix uten å ha funnet noe galt, men nå må vi på verksted igjen før vi bestemmer oss for når vi kan starte igjen, understreker Brækken.

Må stå over Finland

Evil Enok M.E. skulle etter planen starte i et stort løp i Mikkeli i Finland om en uke, men den turen blir det ikke noe av nå.

–Nei, nå blir vi hjemme. Vi kan ikke dra dit med en hest som ikke fungerer helt optimalt. Til det er denne klassen for tøff, poengterer travtreneren fra Melhus.

Favorittseier

Den svenske favoritten Diamanten vant for øvrig løpet fra tet sammen med toppkusken Erik Adielsson etter tet fra start til mål. Vinnertiden ble solide 1.11.0/2100a. Toer ble Trendy O.K., mens Rajesh Face ble tredje etter å ha travet hele løpet utvendig for lederen i dødens. Flere av de øvrige norske deltagerne i storløpet var involvert i en situasjon runden fra mål der to ekvipasjer huket hjul og flere av deltagerne fikk sine løp spolert.

– Vi må huske på at Evil Enok M.E. i likhet med Diamanten fortsatt er bare fem år og er med for å herdes. Vi slo han sist vi møtte han på Åby for en stund tilbake. Vi får komme over dette og komme sterkere tilbake. Det er det som er så fint med denne sporten. Det kommer nye sjanser hele tiden, avslutter Brækken.

Evil Enok M.E. kom i mål som sjuendehest og var først utenom premierekka på kilometertiden 1.13.0a med stor galopp. Dersom Melhus-ekvipasjen hadde vunnet, ville spillerne som hadde spilt på han fått nesten 15 ganger innsatsen i odds hos Norsk Rikstoto.