– Jeg har fått vanvittig mange tilbud, sa Marit Bjørgen under takkeseremonien under Marit Bjørgen-rennet 15. april.

Hva tilbudene har gått ut på, kom Bjørgen ikke inn på. Både på scenen i Frøsetmarka skianlegg og til Trønderbladet har Bjørgen sagt at hun trenger tid til å lande, og da gjerne noen måneder.

Trenger tid til å lande

Året så langt har vært svært hektisk med OL og NM, og mediepågangen ble ekstra stor etter at Bjørgen under NM i Alta varslet at hun legger opp.

– Det føltes veldig riktig da jeg fortalte i Alta at jeg legger skiene på hylla. Det var vemodig, og ikke minst det å skulle si takk for meg til lagvenninnene. De har vært min andre familie, og det var tøffere enn jeg hadde trodd det ville bli. Det har vært en lang periode og nå skal jeg legge den bak meg, sa Bjørgen på Støren.

Helt arbeidsledig blir Bjørgen neppe. Hun forteller til Trønderbladet at hun fortsatt har samarbeid med sponsorer. Én av dem er Trønderenergi, og sponsoransvarlig Eliv Flakne ymtet frampå under takkeseremonien på Støren at Trønderenergi fortsatt vil ha Bjørgen med på laget. Dessuten skal Bjørgen være med til Hellas for å hjelpe Trondheim til å vinne VM i 2023.

Videreføring av Marit Bjørgen-rennet er også en oppgave Marit har fått, og hun har fått overrakt rennledertrøya fra Ola Løkken som takket for seg. Ifølge Løkken skal Marit Bjørgen-rennet arrangeres til evig tid.

Tilbake til Midtre Gauldal?

Norges Skiforbund har ifølge NTB ønsket å få bruke av Marit Bjørgens kompetanse til å utvikle andre skiløpere. Skiforbundets landslagssjef Vidar Løfshus sier til NTB at det kan være aktuelt å guide Marit inn i skiforbundets lederutviklingsprogram. Statsråd Linda Hofstad Helleland (H) mener at Marit Bjørgen absolutt er aktuell til verv, og da gjerne som styremedlem i Det internasjonale skiforbundets øverste organ.

Hvorvidt det blir oftere turer til Midtre Gauldal for Marit Bjørgen, samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius (2), er ikke avklart. Marit sier til Trønderbladet at hun skal ta over huset til bestemora på Rognes, men at familien foreløpig blir i Oslo på grunn av at sønnen til Fred Børre fortsatt er skolegutt.

– Jeg ser ikke bort fra at vi flytter til Midtre Gauldal, sier Marit.