Tirsdag offentliggjorde skilandslaget troppen som skal representere Norge under verdenscupen i Dresden i Tyskland i helga.

Her er Byåsen-løper Fredrik Riseth med for første gang på internasjonal kvote. I Tyskland skal 22-åringen fra Melhus gå sprint fristil.

- Det var stas å få beskjeden om uttaket fra Arild Monsen (sprintlandslagstrener, journ. anm.), sier Riseth til Trønderbladet.

Fra før av har langrennsløperen fire verdenscupstarter fra Lillehammer og Drammen, der han ble tatt ut på nasjonal kvote.

Må droppe NM-øvelser

Riseth hadde egentlig planer om å gå sprint, 30 kilometer skibytte og stafett under NM på Gåsbu i helga.

- Nå blir det kun sprint på meg. Vi reiser til Tyskland på fredag, forteller han.

I Skandinavisk Cup i Piteå forrige helg vant Riseth sprintprologen og var ikke langt unna en pallplass da han havnet på fjerdeplass mot flere sterke navn.

Team Trøndelag-trener Kristian Skrødal har uttalt at melhusbyggen har muligheter til å kvalifisere seg til OL ettersom det fortsatt er åpent om flere av plassene.

OL-uttak krever pallplass

- Hva tenker du selv om mulighetene for å komme med til OL?

- For å få gå der må jeg nok hevde meg helt i toppen på NM-sprinten. Helst pallen om det skal være muligheter å få gå klassisksprinten i Planica, som er det siste uttaksrennet før OL, sier Riseth.

Verdenscuprennet i Dresden vil ha liten påvirkning for uttaket til verdenscupen i Planica og OL ettersom det er fri teknikk på programmet.

- Sånn sett er NM viktigere med tanke på OL-uttaket, forteller han.

Verdenscupen i Planica arrangeres 20. - 21. januar. OL i Pyeongchang starter 9. februar.

- Våre fremtidshåp

Blant mennene mønstrer Norge et lag som er en god blanding av relativt erfarne og flere unge løpere.

- Denne helgen får flere av våre framtidshåp presentert seg i det ytterste selskapet. Dette beviser igjen at vi har en fantastisk bredde i norsk herrelangrenn. Løpere som Erik Valnes fra Bardufoss og Omegn, Kasper Stadaas fra Heming og Fredrik Riseth fra Byåsen har alle imponert landslagssjefen i flere sprintrenn denne sesongen.

- Dette er lovende unggutter som virkelig gir våre etablerte sprintere hard kamp om plassene fremover, mener Løfshus.

Disse stiller for Norge:

Kvinner:Mari Eide, Øystre Slidre ILMaiken Caspersen Falla, Gjerdrum ILThea Krokan Murud, Søre Ål ILAmalie Håkonsen Ous, Nes SkLotta Udnes Weng, Nes SkiTiril Udnes Weng, Nes Ski

Menn:Pål Trøan AuneJohannes Høsflot Klæboe, Byåsen IFredrik Riseth, Byåsen ILKasper Stadaas, IL HemingHåvard Solås Taugbøl, Lillehammer SkiklubErik Valnes, Bardufoss og Omegn IF