Lorvik gjorde sine saker bra i det sju dager lange rittet Schleiz Lotto Thüringen Ladies Tour i Tyskland. Her var mange av verdens beste kvinnelige syklister samlet til et etapperitt. Lorvik ble nummer 13 på den hardeste etappen i rittet, en etappe hun kunne kommet høyere på om hun hadde vært med i bruddet som holdt inn. Sturla Johansen, som er sportslig leder i CK Victoria som Lorvik sykler for, tror hun kunne vunnet etappen om hun hadde vært med i vinnergruppa.

–Det blir selvfølgelig veldig hypotetisk, men om Ingrid hadde vært helt der fremme med de i vinnergruppa, tror jeg fort hun hadde vunnet etappen på en slik avslutning. Hun kan absolutt regnes for å være blant verdens beste klatrere, sier han.

Også Lorvik selv var litt småirritert over at hun ikke satt med i den gruppa.

–Dette var en etappe som passet meg bra, og jeg vant nesten spurten i hovedfeltet. Jeg kunne kommet høyere på listene om jeg hadde vært med i bruddet, men jeg kom meg dessverre ikke med i det avgjørende bruddet, forteller hun.

Nummer åtte på siste etappe

På den siste etappen gjorde også Lorvik sine saker bra. Her ble hun nummer åtte, bare fem sekunder bak vinneren. Denne etappen var ikke en etappe hun på forhånd hadde sett seg ut, men hun ble med i det avgjørende bruddet som holdt helt inn.

–Jeg kom litt dårlig ut av siste sving på den etappen, noe som ødela sjansene mine for seier. I tillegg var det en meget teknisk krevende avslutning, med brosteinsbakker. Jeg skulle ønske det ikke var brostein, og litt tyngre bakker, men er veldig fornøyd med å bli nummer åtte på den etappen jeg på forhånd så på som en jeg ikke skulle satse på, sier hun.

Store sjanser for VM-uttak

Lorvik selv mener at sjansene for å få sykle VM i Bergen er nokså store nå etter disse resultatene.

–Jeg er veldig fornøyd med kjøringa mi gjennom hele dette rittet. Jeg har kjørt offensivt, og forbedret mye av det jeg ikke har vært like god på tidligere, forteller hun.

Også Sturla Johansen håper landslagsledelsen har fulgt Ingrid gjennom rittet i Tyskland.

–Jeg håper de har fulgt nøye med på Ingrid i dette rittet. Hun har blant annet gjort veldig mye bra i løpet av rittene også, selv om det kanskje ikke vises like godt på resultatlista til slutt. 13. plass og nummer to av dem som satt i hovedfeltet på den hardeste etappen i rittet, er også meget solid, og jeg tror i alle fall ikke at sjansene for at hun blir med til VM er mindre etter dette, sier han.

Ingrid selv tror fortsatt på VM-mulighet, men er innforstått med at hun må fortsette å prestere i de rittene som kommer, og holde formen på topp. I tillegg er det usikkert om Norge får med fem eller seks ryttere til VM. Det avhenger av hvor mange UCI-poeng Norge tar fremover.

–Jeg tror jeg har gode muligheter for å bli tatt ut per dags dato. Jeg må nok fortsette å prestere, både i verdenscupen i Sverige og Ladies Tour of Norway om jeg skal bli tatt ut. Akkurat nå føler jeg meg i kjempeform, så jeg ser mulighetene for å bli med som store om jeg holder den, sier hun.

VM i Bergen blir i så fall Lorviks andre VM. Hun var også med i verdensmesterskapet i USA for to år siden. Her var hun hjelperytter for Norges kaptein den gangen, Emilie Moberg.