Schleiz Lotto Thüringen Ladies Tour samler mange av verdens beste kvinnelige syklister, og foregår over sju dager i Tyskland.

Rittet startet med en 5,9 km lang prolog onsdag 12. juli. For Ingrids del gikk denne prologen så som så, og hun endte på en 88. plass, ett minutt og 23 sekunder bak vinneren Lisa Brennauer. Dagen etter startet rittet for alvor med første fellesstart, og den lengste etappen i årets Tour på 124,8 km. Denne etappen endte med en massespurt om andreplassen, etter at et rykk like før mål av Tiffany Cromwell holdt helt inn. Ingrid kom inn med hovedfeltet, og endte på en 39. plass, men da med samme tid som nummer to på etappen. Lorviks styrke er ikke i en massespurt, og hun ender langt bak plasseringsmessig på de fleste slike etapper. Dette skjedde også på etappe nummer tre.

Imponerende 13. plass

På den andre etappen imponerte Lorvik stort. Her endte hun helt oppe på en 13. plass, 28 sekunder bak vinneren Lex Albrecht. Hun ble desidert beste norske på denne etappen. Dette var ifølge Sturla Johansen, sportslig leder i CK Viktoria, den tøffeste etappen i rittet, og passet Lorvik bra.

–I og med at Ingrid først og fremst er en klatrer, passer slike harde etapper bra for henne. Hun gjorde en kjempegod figur på denne etappen, og ble nummer to av dem som lå i hovedfeltet inn mot avslutningen. De som kom best plassert på denne etappen, lå nemlig i et brudd som holdt inn, sier han.

Videre tror han at Ingrid fort kunne vunnet etappen, om hun hadde sittet i bruddet.

–Det blir selvfølgelig veldig hypotetisk, men om Ingrid hadde vært helt der fremme med de i vinnergruppa, tror jeg fort hun hadde vunnet etappen på en slik avslutning. Hun kan absolutt regnes for å være blant verdens beste klatrere, fortsetter han.

Svake på tempo

Den fjerde etappen, som gikk av stabelen søndag 16. juli, var den første hvor Ingrid kom et stykke bak vinneren også tidsmessig. Her endte hun på en 57. plass, tre minutter og 19 sekunder bak vinneren Lauren Stephens. Denne etappen var dog en tempoetappe på litt over 18 km. Tempo er svakheten til hele det norske laget, og er det som trekker dem mest ned i sammendraget.

I sitt livs form

Sturla Johansen mener han aldri har sett Lorvik i så god form som nå. Hun er inne i en hektisk periode, med 12 ritt på 14 dager, men imponerer stadig med gode resultater.

–Jeg tror aldri jeg har sett Ingrid så god før. I Norgescupen forrige helg gjorde hun som hun ville i bakkene, mener han.

–I mine øyne har hun i hvert fall ikke svekket sjansene sine for å bli med i VM-troppen. Jeg tror også VM-løypa kan passe Ingrid bra, selv om den kanskje med fordel også kunne vært enda litt hardere, fortsetter han.

Det gjenstår to etapper av årets Schleiz Lotto Thüringen Ladies Tour. Den femte etappen går av stabelen i dag, før rittet avsluttes i morgen. Begge de to siste etappene er middels harde, og det kan åpne seg muligheter for Lorvik, selv om de ikke er like harde som etappen hun ble nummer 13 på.