Omtrent 70 deltagere kjempet om plassen i Tydal. Profilerte personer som Johannes Høsflot Klæbo, Magnus Stensås og Jan Thomas Jensen deltok, samtidig skulle landslagsløperen Niklas Dyrhaug delta, men han avsto fra løpet på grunn av skade i leggen. Men aller best ble skiskytteren Andreas Dahlø Wærnes fra Kvål. Han vant 33 sekunder foran Anton Sjökvist og 51 sekunder foran Håvard Sandstad Eidsmo. Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo ble nummer sju, 3.01 bak Dahlø Wærnes.

Egentlig skiskytter

– Andreas er i utgangspunktet en skiskytter. Vi driver jo med skiskyting på vinteren, og det her er jo en del av oppkjøringa til skiskyttersesongen, forteller pappa Roar Wærnes.

Storsylen Opp har blitt arrangert ti ganger, og dette er Andreas tredje deltagelse i løpet. Både i 2013, 2017 og i år kom han først og faren kommenterer at løperne ikke fikk komme helt til topps i år.

Ble stengt

– Man er nesten på alle fire for å komme seg helt opp til toppen, og i år kom de ikke helt opp. Det var litt tåke og regn. Av hensyn til sikkerhet ble banen stengt noen hundre meter før selve toppen, sier han.

I fjor ble Kvålsbyggen klokket inn bare 29 sekunder unna løyperekorden. Han prøvde å slå rekorden i år også, men det ble vanskelig da toppen ble avstengt.

Vant Vassfjellet Opp

– De måtte bestemme seg for å tåle smerten og ta i skikkelig, han vant jo også Vassfjellet Opp som ble arrangerte på Kvål på forsommeren.

Wærnes forklarer at motbakkeløp er en del sønnens trening inn mot vintersesongen. Selv synes han det er morsomt å følge opp sønnen, og han beskriver at det er både hyggelig og sosialt.

– Jeg synes det er veldig artig å være med. Det er et veldig flott arrangement, og jeg synes det gir mye å være med, avklarer Wærnes.