Som junior var han på landslaget, men seniorårene har vært tyngre for skiskytteren fra Kvål. Forrige helg gikk 24-åringen inn til 71. plass på sprinten i norgescupen, men i etterpåklokskapens navn burde han ha holdt senga.

- Jeg var halvsyk på lørdag og tenkte at det kunne gå begge veier. Det gikk ikke så bra, forteller han.

Med tette bihuler har han vært nødt til å ta noen dager fri fra trening, men torsdag kjente han seg litt bedre. Sannsynligvis er han tilbake i skisporet og på standplass i helga. Storparten av treningsjobben gjør han alene.

- Jeg har noen å sparre mot, én og to personer. Men det er ikke som å være på team, der du kan teste deg mot mange. Men det har gått overraskende bra, men jeg er ikke like ofte på samling som før, sier han.

Skyter bedre

Som mange andre skiskyttere sesongåpnet han på Sjusjøen for noen uker siden. På sprinten ble det solide ni treff og 68. plass.

- Det var greit i det selskapet, for det var mange sterke løpere til start. Jeg er greit fornøyd med det løpet, sier han.

- Hvilke mål har du satt deg denne sesongen?

- Jeg tenker ikke så mye på resultater, men noen gode resultater vil selvfølgelig gjøre jobben min enklere. Skyteformen har vært bedre så tidlig i sesongen sammenliknet med andre sesonger og det er jeg fornøyd med. På Sjusjøen ble det én og tre bom, og det er ikke så ofte jeg har 17 treff på en fellesstart, sier han.

Vil gå internasjonalt

24 år gammel er Grøtte fortsatt en ung og lovende skiskytter, men som tidligere juniorlandslagsutøver må han leve med et visst forventningspress.

- Jeg har holdt på med dette i så mange år og da må du se resultater og framgang for å holde fram videre. Jeg synes fortsatt at skiskyting er dritartig og det går greit å kombinere med studier, selv om det blir litt skippertak før eksamen. Skole har litt mindre prioritet enn skiskyting, innrømmer han.

Skiskytteren tror han går norgescup i Folldal neste helg, men det er først over jul han forventer å gå skikkelig fort på ski. Da er veien til internasjonale oppdrag nødvendigvis ikke så lang.

- Det er mange i landet på nivået under dem som representerer Norge internasjonalt (WC og IBU). Gjør du et godt renn så kan du plutselig være med, sier han.