Til helga arrangerer Gauldal FK på Ler Eat Move Sleep Cup for gutter og jenter i alderen 6-12 år. Det er rundt 112 påmeldte lag i år. Målet er ikke bare å lage en fotballfest for små og store, men også slå et slag for folkehelsa.

- Vi er meget stolte over å få være en av kun 37 klubber i Norge som er plukket ut av NFF til å være Eat Move Sleep-ambassadørklubb, sier cup-leder Marianne Eidsmo.

- Gauldal FK er opptatt av å profilere seg som en fotballklubb som i tillegg til å motivere og legge til rette for lek og fysisk aktivitet, også formidler gode holdninger og sunne kostholdsvaner. Og det er ikke bare under helgas cup, men gjennom hele året, fortsetter hun.

- Vi gleder oss

Fotballturneringen, som tidligere het Flå Cup, er et av Gauldal FKs største arrangementer.

- Vi gleder oss til å vise alle besøkende hva vi står for. I motsetning til de fleste andre cuper, vil det for eksempel bugne av sunne og næringsrike mat- og drikkealternativer. Videre har vi kuttet ut mesteparten av usunne produkter, vi har en morsom og lærerik Eat Move Sleep-camp som alle barn skal gjennom, sier Eidsmo.

I tillegg får de lørdag besøk av Inge Johnsen fra LianTunet, som brenner for at barn skal lære en sunn matkultur som gagner både helsen og kloden. LianTunet kommer blant annet til å arrangere en litt uvanlig temakonkurranse.

- Sammen med en stor gjeng frivillige i klubben kan vi love en uforglemmelig fotballfest for både spillere, støtteapparat og publikum, avslutter en entusiastisk Eidsmo.