1. – 2. september er det klart for en ny utgave av den tradisjonsrike fotballturneringen Flå Cup på Ler. Eat Move Sleep Cup som den heter i dag, arrangeres av Gauldal Fotballklubb og er en av Midt-Norges største turneringen for barn i alderen seks til tolv år.

– Flå Cup har blitt arrangert i over 30 år, så vi har blitt ganske rutinerte etter hvert, smiler Marianne Eidsmo, som er leder for cupen.

Påmeldingen er ikke stengt

Det arrangeres mange fotballturneringer i Trøndelag i løpet av året og det er stor konkurranse om å tiltrekke seg lag. Onsdag formiddag hadde 102 lag meldt seg på cupen på Ler, men påmeldingen er ennå ikke stengt.

– Det er mulig å melde seg på helt fram til førstkommende søndag. Vi håper å komme opp i 150 lag totalt, sier Eidsmo.

Ifølge lederen for turneringen kommer det lag fra både Trondheim og distriktet. Soknedal, Budal, Byåsen, Charlottenlund, Freidig og Strindheim har blant annet påmeldte lag.

Karamellslipp og aktiviteter

Eat Move Sleep Cup tilbyr kamper på både treer-, femmer-, sjuer- og nierbaner.

– Nierfotball er nytt av året. Det er tolvåringene som har etterlyst det ettersom de spiller på nierbane i serien, forteller Eidsmo.

Gauldal Fotballklubb er en av 37 Eat Move Sleep-ambassadørklubber. Det vil gjenspeile seg på cupen med sunne verdier og fair play i fokus. Mellom fotballkampene kan barna delta på ulike aktiviteter i regi av Eat Move Sleep.

– Det blir også selvfølgelig karamellslipp. Det er ikke helt i stil med verdiene til Eat Move Sleep, men de har godkjent det, sier hun.

Eidsmo forteller at fotballcupen er årets største arrangement i bygda og dugnadsinnsatsen er stor.

– Alle medlemmene i Gauldal Fotballklubb stiller velvillig opp under arrangementet. Overskuddet går rett tilbake til klubben og er en viktig inntektskilde, skryter hun.

Finværet er bestilt og det er bare å krysse fingrene for oppholdsvær, avslutter Eidsmo med et smil.