For sjette året på rad får norske og internasjonale talent muligheten til å konkurrere i sykkelrittet Arctic Morgendagens Helter i Hammerfest 18. august.

Hvert lag består av fire jenter og seks gutter i alderen 17-18 år. De skal sykle i deler av den samme harde runden som proffene kjører på tredje etappe i årets Arctic Race of Norway.

Fem av ti fra Gauldal SK

Rittet består av syv regionlag og utøvere fra Gauldal SK dominerer laget til Region Midt. Ida Langørgen, Eirin Wold Johansen og Anne Dorthe Ysland er tre av fire jenter som er tatt ut på laget.

Blant guttene finner vi Thomas Sundlisæther og Martin Lagesen Jensen fra Gauldal SK.

Heidi Indergård (Molde CK), Preben Jensen Matberg (IL Stjørdals-Blink sykkel), Vetle Vemøy (TVK), Peder Dahl Strand (TVK) og Håkon Nore Bjervik (Ålesund og Omegn CK) utgjør resten av Region Midt.

Idar Andersen vant i fjor

Gauldal SK har for vane å gjøre det bra i sykkelrittet. I fjor vant Idar Andersen gutteklassen da rittet gikk av stabelen i Tromsø.

Klubbvenninne Anne Dorthe Ysland syklet inn til en imponerende tredjeplass i jenteklassen. Esten L. Vingen, Ida Langørgen og Eirin Wold Johansen representerte også regionlaget i fjor.

Morgendagen Helter-rittet er en lagkonkurranse der beste sammenlagtresultat i jente og gutteklassene vinner. Vinnerlaget får et utviklingsstipend på 30.000 kroner fra konseptet til Equinor Morgendagens Helter. Det blir også kåret individuelle vinnere i jente- og gutteklassene.