Søndag var det duket for en fartsfylt dag i Skogn i Levanger, når IL Sverre inviterte til tempo og fellesstart i sykkelrittet Black Design. Flere lokale ryttere reiste nordover, og dro like greit med seg flere pallplasser.

Tre blant topp fire

Gauldal SK stilte med fire ryttere i klassen menn junior på ti kilometer tempo. Som første rytter satte Jørgen Vingen Ekren en solid tid å slå for de som kom bakfra. Ekren fikk stå som leder i cirka tre minutter, før dagens raskeste i menn junior, Peder Dahl Strand (TVK), suste inn 20 sekunder foran melhusbyggen

Gauldalingen Tomas Sundlisæter klarte også å slå tiden til Ekren, men fikk det får tøft mot Strand, og la seg inn 13 sekunder bak vinnertiden. Fjerdeplassen gikk til Martin Lagesen Jensen fra Ler. Han var 46 sekunder bak Strand. Elias Skarsem Tangvik kom i mål som nummer ni.

Seier på hjemmebane

Det ble en sekundstrid om seieren blant seniorene. Stjørdals-Blinks Emil Aaen lå an til seier etter å ha syklet inn på tiden 14.10, tre sekunder raskere enn Joakim Horten Bakken (TVK) og Eivind Nordal Gran (NTNUI). Men bak kom Bjørn Helge Sandberg fra Skogn, som sykler for Gauldal SK.

Det ble kampen om de små sekundene for Sandberg. Gauldalsrytteren tråkket alt han hadde ned i pedalene, og klokket inn ett sekund foran Aaen. Tredjeplassen tok Sverre Skogan Fredriksen fra TVK.

- Sandberg, hvordan føles det å vinne på hjemmebane?

- Det føles ganske greit å vinne i dag, selv om jeg ikke hadde gode føtter, sier Sandberg til Trønderbladet.

Holdt følge med seniorklassen

Juniorrytterne i Gauldal SK viste seg sterkt frem også under fellesstarten. Ingen av rytterne slet med å holde følge med de eldre herrene i seniorklassen, gjennom den 88 kilometer tøffe løypa på Skogn.

Det ble kamp i spurten mellom tempovinner Peder Dahl Strand, Martin Lagesen Jensen og Tomas Sundlisæter. Det ble til slutt ny seier til TVK-rytteren, foran Sundlisæter og Lagesen Jensen, som klokket inn på samme tid som vinneren.

Sandberg ble nummer åtte i seniorklassen på fellesstarten, og hadde følgende å si til Trønderbladet etter å ha kommet i mål med hovedfeltet.

- Det gikk sånn passe greit ut fra start på fellesstarten, men jeg kjente at jeg ikke hadde en topp dag på sykkelsetet. Det var få som ønsket å gå i brudd, så ble med å dra feltet. Det var tungt i spurten, og jeg hadde lite å kjøre med, forteller han.